Internet

Google Street View snima i područje Amazona

Google je sredinom prošle nedelje saopštio da će modifikovati i prilagoditi svoju opremu potrebnu za snimanje fotografija za snimanja na području Amazona, koje se koriste u usluzi Street View. Google snimatelji će fotografisati područje Amazona i reke Rio Negro, na severozapadu Brazila, zahvaljujući saradnji sa Fondacijom za održivi Amazon (Foundation for a Sustainable Amazon, FAS). U okviru te saradnje Googleovi stručnjaci će obučiti i lokalno stanovništvo i ostaviti im opremu kako bi snimanje moglo da se nastavi i u budućnosti.

Simljene fotografije će biti spojene, tako da će budući korisnici usluge Street View moći da gledaju panoramske snimke oblasti Amazona. Osim snimaka sa puteva i reka, Googleovi snimatelji će koristiti i tehnologiju koja je već primenjivana u SAD, u unutrašnjosti poslovnih zgrada i objekata, kako bi u amazonskim naseljima snimali unutrašnjost zgrada i opštinskih centara. Predstavnici Googlea kažu da će snimci pomoći da dobijemo uvid u to kako je živeti i raditi u amazonskim selima i školama.

One thought on “Google Street View snima i područje Amazona

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Postao Gugl kao Zan Zak Kusto. Pored izvidjanja izgleda ulica i onih koji stanuju u tim ulicama u Nemackoj i drugim zemljama sirom sveta, sada je poceo da snima i vodene puteve (Amazon) i stanove i stanovnike duz tih pteva, ukljucujuci aligatore i druge zivotinje. Bice to, s obzirom na iskustvo snmatelja, verovatno odlicni putopisni filmovi. U krajnjoj liniji, poslizice ovaj materijal da se vidi sta je jos ostalo od najvece svetske prasume..

Leave a Reply