Internet

Google uvodi real-time pretraživanje

U borbi za prevlast na tržištu pretraživanja Google je u poslednjih 67 dana samo u sopstveni pretraživač uneo 33 inovacije

Google pojačao je svoj pretraživač  novim dodatkom – ‘real time’ pretragom koja bi korisnicima trebala da omogući  ‘up-to-the-second’ dostupnost najnovijim informacijama o pojmu koji pretražuju.

Google Lego 50th Anniversary InspirationRazlozi koji su nagnali Google na ovaj korak, iako društveno vrlo korisni, naravno nisu altruistički već poslovni. Očuvanje pozicije prvog izbora korisnika kada se radi o web pretragama nije nešto što se prepušta konkurenciji. Uvođenje real-timea u pretraživač odgovor je na sve veću količinu novih ‘real-time’ web proizvoda te, što je verovatno važnije, je pokušaj da se preduhitre Twitter i Facebook koji su u septembru ušli u partnerstvo sa Microsoftom te najavili uvođenje ‘real-time’ pretraživanja, piše Reuters.

Uz ‘real-time’ Google je najavio i pregršt drugih inovacija koje bi trebale poboljšati pretraživač. Među njima se, uz podršku pretrage na različitim jezicima nalazi i eksperimentalni Google Goggles. On bi, nakon usavršavanja, trebao korisnicima omogućiti da mobilnim telefonima slikaju određeni proizvod te putem pretraživača dođu do svih informacija o njemu. Sve u svemu, Google se pohvalio da  je u poslednjih 67 dana na sopstveni pretraživač dodao 33 inovacije. (metro)

Leave a Reply