Internet

Google VideoChat

Internet pretraživač Google u usluge je uveo i audio i video poziv i tako postao konkurent firme za telefoniranje preko interneta Skype.

Da bi razgovarali preko Google-a, korisnici od ove sedmice mogu da instaliraju program za “audio i video ćaskanje” sa sajta i mogu da ga koriste u komunikaciji sa osobama sa kojima su do sada preko Google-a samo razmenjivali poruke u realnom vremenu, odnosno “četovali”.

Za videopoziv je potrebno imati veb kameru, a korisnici koji je nemaju mogu da koriste samo audio poziv.

Kako je preneo Vol strit žurnal, najveći pretraživač interneta u svetu ovim želi da privuče broj korisnika elektronske pošte i drugih vidova komunikacija i da se približi konkurentima u tom segmentu tržišta.

Google zauzima prvo mesto na tržištu internet pretraživanja, ali je prema podacima firme ComScore u SAD na 4. mestu među firmama koje nude internet elektronsku poštu, iza kompanija Yahoo, Microsoft i AOL, čiji vlasnik je kompanija Time Warner.

Kompanija iz Mauntin Vjua pokušava da širi delatnost i uđe na tržište komunikacija i softvera koji se nudi na internetu kao usluga, poput programa za obradu teksta i izradu tabela. (beta)

Leave a Reply