Internet

Grupacija KupiMe dobila investiciju od 3 miliona evra

Jedan od prvih servisa za grupnu kupovinu, KupiMe, dobio je investiciju od 3 miliona eura za širenje širom jugoistočne Evrope od američkog investicionog fonda iEurope Capital koji ima predstavništva u Budimpešti i Nju Jorku. Korišćenje uloženog kapitala ne počinje tek sada s obzirom da je KupiMe jedan deo već upotrebio za kupovinu web sajtova za grupnu kupovinu u Srbiji i Hrvatskoj: Trebamito.rs, Trebamito.hr i Bigsale.hr.

Ukupni prihod KupiMe grupe u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Slovenskoj i Bosni i Hercegovini u 2011. je bio oko 3 miliona evra (u Srbiji oko 900.000 evra), a investicija će pomoći kompaniji da konkuriše drugim web sajtovima za grupnu kupovinu.

Vanja Sertić, osnivač Moving Boarda, KupiMe je osnovao sredinom 2010. Sertić je istakao da će investiciju koristiti za jačanje svoje pozicije u jugoistočnoj Evropi i potencijalno širenje na druga tržišta. Partner u fondu iEurope Laszlo Czirjak spomenuo je kako su investirali u jednu veoma uspešnu internet kompaniju u Mađarskoj, koju su nedevno i prodali, svojevrsnu kopiju američkog eBaya. Naglasio je kako u ovom delu Evrope žele preneti iskustvo svog tima i američkih kolega.

Na predstavljanju su učestvovali i hrvatski Ministar ekonomije i trgovine Gordan Maras i ambasador SAD-a u Republici Hrvatskoj James B. Foley.

Leave a Reply