E-servisi · Internet · Provajderi

Grupna kupovina na Kupime.com

Web servis Kupime.com za grupnu kupovinu preko Interneta počeo je prošle nedelje sa radom u Srbiji, a glavni promoteri novog vida onlije kupovine su Ivan Zeljković i Tarik Filipović, srpski i hrvatski voditelji kviza “Želite li da postanete milioner”. Zeljković i hrvatski glumac Filipović bili su prošle nedelje domaćini koktela na promociji novog internet portala KupiMe.com u restoranu robne kuće „Kika“.

Sajt kupime.com funkcionište po principu grupne kupovine – potrebno je sakupiti dovoljan broj kupaca koji će po nižimcenama kupiti neki proizvod ili uslugu. Ovaj vid prodaje već je psotao hit u srednjoj Evropi, a firme vide grupnu kupovinu kao reklamu koju ne bi mogli drugačije da plate i utrkuju se da ponude portalima za kupovinu što više robe i usluga sa velikim popustima.

Intervju sa promoterima

Da li ste, do sada, nešto kupili putem interneta?
Zeka: Do nedavno su to uglavnom bila DVD izdanja i knjige, a onda me je ovih 50%, pa i više, popusta nateralo da se učlanim i postanem član velike porodice KupiMe.com. Da ne mislim da je to zaista dobra stvar, ne bih danas bio ovde, u ovoj ulozi.
Tarik: Preko ovog portala sam vrlo povoljno išao na rafting na Uni. Budući da sam i prijatelj i poslovni partner sa njegovim osnivačem, za dobre ponude saznam i pre nego što se pojave na portalu.

Da li više volite keš ili kartice?
Zeka: Kartice, ali ni sam ne znam zašto, trenutno više koristim keš.
Tarik: Keš! Svi su imali kartice pre mene. Jedino sam uzeo onu, kojom sam mogao da novac uzimam na bankomatu. Koliko podignem – toliko trošim.

Da li šoping, kao većina muškaraca, doživljavate kao „smaranje”?
Zeka: Pripadam toj većini. Drago mi je da na internetu mogu da pronađem upravo ono što želim, pri čemu štedim patike, cipele, tabane i, na kraju krajeva, srce, jer ja sam težak čovek.
Tarik: Neobično je, ali uživam u šoping centrima, u kojima mogu da provedem sate, što se mojoj supruzi jako dopada. Više volim da kupujem ljudima koji su mi dragi, nego sebi.

Kupovina kojih stvari vas najviše raduje?
Zeka: I kad kupujem za svoju porodicu, i kad biram poklone, najviše volim male stvari, koje se svakodnevno koriste. „Ježim” se kupovine po principu „vidi što je lepo, što je jeftino, zatrebaće”. Na kraju se ispostavi da se više uštedelo, da se to uopšte nije kupilo. Neću pomenuti da kraj sebe imam osobu koja voli baš takve kupovine i neću reći da je to moja žena. (smeh)
Tarik: Ranije je to bio par cipela, a sad se najviše radujem kada kupujem klincima i ženi.

Kada biste sada dobili milion evra/kuna, kako biste ih potrošili do večeras?
Zeka: Sigurno bi prvo kupio garderobu. Jesen ide, ja se ugojio. (smeh) Meni su najzanimljivije kupovine pića, u lokalima u kojima se i konzumiraju. Jako mi se dopada kupovina po sistemu – kupite, konzumirate i idete kući. Dosta novca bi potrošio na zabavu i drugare.
Tarik: Pošto sam danas u Beogradu, onda ne bi mogao da trošim kune, a kad bih imao milion evra – njih bi oročio! Doduše, volim da trošim. Još dok sam bio mali, uživao sam trošeći svoje, i tatine pare. Novac je za trošenje, a posebno mi se dopada rečenica – novac ne vredi ništa, ako ga ne troši žena. Meni je najslađe častiti u birtiji.

2 thoughts on “Grupna kupovina na Kupime.com

Leave a Reply