Internet

Hakeri došli do JMBG gotovo svih građana Srbije?!

Petorica mladih srpskih hakera tvrde da su provalili u državni sistem i uzela JMBG gotovo svih građana Srbije. Držimo celu Srbiju u šaci. Imamo gotovo sve podatke o srpskim stanovnicima počevši od JMBG-a pa do toga šta rade, gde žive, brojeva telefona, piše u mejlu koji je dobila redakcija “Novosti”.

Redakciji “Novosti” kao dokaz su stigle tabele sa podacima građana Novog Beograda, Voždovca, Novog Sada, Jagodine…

Hakeri su objasnili zašto su ovo uradili.

– Ove podatke pokazujemo i objavljujemo u javnost iz više razloga. Prvi i glavni razlog je to sto naša sajber policija juri isključivo srpske hakere dok albanske ignoriše. Sada će imati više nego konkretan razlog da nas traže, ali će za džabe izgubiti vreme – navedeno je u mejlu.

Drugi razlog je, pišu hakeri, što narod treba da vidi koliko je njegova privatnost u ovoj zemlji ugrožena i kako uz pomoć ovih podataka mogu da se dobiju apsolutno sve informacije o njima.

– Treći razlog je taj da država vidi i posle više upozorenja shvati da im je zaštita sistema slaba i da oko toga moraju da povedu još mnogo računa – navela su u mejlu petorica hakera koji za sebe kažu da su stariji od 19 godina. Izvor: Novosti

Leave a Reply