Internet

Hakeri ostavili poruku na Sony sajtu: “Mi smo legija”

HAKERI koji su nedanvo napali Sony-jeve igračke portale ostavili poruku “Mi smo legija”, otkrili su američki istražitelji. Iz poruke bi se moglo zaključiti da su u Sonyjev sistem upali članovi hakerske grupe Anonymous, ali i dalje nema informacija o identitetu osoba koje su ukrale podatke više od 100 miliona korisnika PlayStation mreže.

Hakeri su pomno za sobom prikrili sve tragove, tvrde u Sonyju. Ostavili su im tek podsetnicu: dokument koji su nazvali Anonymous, a u kom je bila poruka “Mi smo legija“, što je jedan od slogana poznate hakerske grupe. Iz Sonyja je, prenosi Wall Street Journal, saopšteno da su pojačali mere osiguranje jer su se zadnjih dana morali braniti od raznih napada na svoje stranice. Smatraju da ih je Anonymous napao iz osvete zbog tužbe koju su podigli protiv popularnog hakera Georgea Hotza.

Ali, Anonymous je izdao saopštenje u kojem poriču napad na Sonyjevu mrežu. Međutim, nisu odbacili mogućnost da su možda odgovorni pojedinci unutar njihove grupe. Hotz, kog je Sony ranije tužio, takođe tvrdi da nema veze sa ovim napadom. (index.hr)

Leave a Reply