Internet

Hakerska grupa Anonymous nije htela da napadne Facebook

Kako društvena mreža Facebook još funkcioniše a prošao je 5. novembar kao zakazani dan napada, jasno je da je pretnja hakerske grupe Anonymous da će srušiti najveću društvenu mrežu – bila lažna. Pretnje nikad nije ni bilo, ako je suditi po najnovijim objavama grupe Anonymous.

Njihovi poslednji statusi na Twitteru ukazuju sledeće: “Dosadilo nam je više da slušmo o “Operaciji Facebook”. Već smo u više navrata kazali da je reč o lažnoj akciji”

Ipak, sredinom avgusta poznata hakerska grupa Anonymous, ili neko ko se predstavljao kao deo te grupe, najavila je napad na Facebook te na YouTubeu objavila video u kom se preti rušenjem ove mreže.

Anonymous grupa se juče službeno i oglasili, te poručila da je pretnja bila delo jednog usamljenog člana, koji nije imao apsolutno ničiju podršku. “Mi ne ubijamo glasnika. To nije naš stil“, poručili su hakeri objasnivši kako nemaju nikakav motiv za napad na Facebook, jer im on služi kao medij za širenje vlastitih ideja.

Navodno je Anonymous zapretili odmetnutom članu da prestane da promoviše pretnju Facebooku kao akciju čitave grupe. Kada se on ipak oglušio, Anonymousi su odlučili da objave njegovo ime i kontakt informacije, uključujući i broj telefona.

Leave a Reply