Internet

Hakovan web sajt “Cry-baby” Maradone

Fudbalski fanovi iz Perua su odreagovali na dramatičan poraz koji je njihov nacionalni tim doživeo od strane Argentine prošle subote. Oni su naime hakovali web sajt Dijega Maradone i nazvali ga mala plačljiva bebica (cry-baby).

Maradona, talentovani fudbaler koji je izbacio Englesku sa 1986 FIFA World Cup-a sa čuvenim “Rukom od zlata” incidentom, je trenutno trener argentinskog fudbalskog tima i bio je pod velikim pritiskom da osigura učešće njegove zemlje na Svetskom kupu u Južnoj Africi 2010.

Peruanski haker iz grupe “Elite-Peruvian” je preneo “borbu” na sajber nivo, tako što je malo izmenio Maradonin lični web sajt:

Slika Maradone koji plače, je propraćena porukom “Mi smo te naterali da plačeš” (We made you cry). Postavio je takođe i sliku nacionalnog tima Perua, sa porukom “Za najvećeg plačljivca svih vremena – pobedili ste nas u fudbalu, ali mi smo vas na webu”

(For the biggest cry baby of all time – you beat us at football, but we beat you on the web).

Poruka za Maradonu je jasna. Nikad ne prepuštajte sigurnost vašeg web sajta slučaju, budite sigurni u svoju zaštitu i na taj način se odbranite od hakera.

Leave a Reply