Hotmail
Internet

Hotmail nalozi preseljeni na Outlook.com

Microsoft je objavio da je završio prebacivanje svih postojećih Hotmail adresa na Outlook.com, čime je popularni Hotmail u potpunosti ugašen. Korisnici ne moraju menjati svoje @hotmail.com adrese, Microsoft ih je sve preusmerio na Outlook.com koji beleži porast korisnika i trenutno je na ovom servisu aktivno oko 400 miliona korisnika.

Prema tvrdnjama iz Microsofta, ovo nije bilo lako napraviti jer je trebalo preseliti stotine miliona aktivnih računa, s oko 150 miliona GB podataka, uključujući e-mailove, kalendare, kontakte i lične postavke svih korisničkih računa. Proces je trajao punih šest nedelja.

Hotmail

“Verujemo da će ljudi zavoleti Outlook više nego što su voleli Hotmail. Pažljivo slušamo šta govore naši korisnici i napravićemo sva prilagođavanja i promene kako bi bili još zadovoljniji”, kazao je programski menadžer Microsofta Dick Craddock.

Outlook.com ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od Hotmaila, a većina novih funkcija viđena je u novom operativnom sistemu Windowsu 8. Novi servis će takođe korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Hotmail, jedan od najpopularnijih poslužitelja e-pošte, prvi put je predstavljen 1996. godine. Hotmail je tada bio nezavisna kompanija, a Microsoft ga je kupio 1998. za 400 miliona dolara. Izvor: Poslovni Puls

Leave a Reply