Internet

HP omogućava pristup digitalnoj kolekciji radova Paula McCartneya

Novi portal na adresi paulmccartney.com pruža pristup pesmama, slikama, tekstovima i drugim sadržajima iz lične kolekcije muzičke legende

HP je omogućio kreiranje neverovatnog načina za pristup novom portalu Paula McCartneya na adresi www.paulmccartney.com. Preko portala je moguće ostvariti uvid u obimna digitalnu kolekciju muzike, pesama i fotografija čuvenog muzičara, kao i posetiti prodavnicu promotivnih artikala, čitati blog i videti druge sadržaje.

Godinu dana su HP i McCartneyjeva kompanija MPL Communications tesno sarađivali na projektovanju, pokretanju i održavanju privatne digitalne kolekcije smeštene u cloud okruženje. Kolekcija obuhvata više od milion stvari koje je McCartneyjeve sakupio tokom više od 5 decenija. Do sada je pristup digitalnoj kolekciji bio moguć samo interno, iz kompanije MPL Communications.

McCartneyjev novi portal koristi sadržaje i funkcionalnosti digitalne kolekcije da bi na dinamički način kreirao privlačan ugođaj za muzičke fanove. Sajt koji su napravili HP i MPL Communications ljubitelji mogu da koriste na intuitivan i jednostavan način, a upotrebljeni su metadata tagovi i kontekstualno strukturisanje radi lakšeg povezivanja tipova sadržaja.

Ono što žele, fanovi mogu videti na nekoliko načina. Na primer, mogu potražiti određeni album i naći ne samo pesme, već i dodatne informacije kao što su tekstovi pesama, fotografije ili video-snimci.

„Ideja je da zainteresujemo ljude i uvedemo ih u naš svet pun novih činjenica i fotografija, vesti o aktuelnim dešavanjima, zapisa iz prošlosti, crtica iza kulica, i svega onoga što samo mi možemo da predstavimo javnosti“, rekao je McCartney. „Sajt oživljava digitalnu kolekciju tako što neprestano izvlači nove sadržaje i stalno kreira novi ugođaj za posetioce.“

HP-ovo odeljenje za poslovne usluge napravilo je digitalnu kolekciju pomoću HP-ove konvergentne infrastrukture, serveri, storidž, mrežna oprema i softver omogućili su neprimetnu integraciju kolekcije i sajta.

HP-ova tehnologija daje kompaniji MPL Communications fleksibilnost da na lak način iz digitalne kolekcije odabere sadržaje za javnu upotrebu. Zahvaljujući tome, fanovi će biti i u prilici da odaberu sadržaje koji su prilagođeni gledanju na zahtev.

Novi sajt ima i jedinstven internet muzički plejer nazvan – The Jukebox. Fanovi ga mogu koristiti da slušaju pesme, kao i da kreiraju lične plejliste muzike koja se nalazi u digitalnoj kolekciji. Pored toga, moguće je na klik pristupiti istorijskim informacijama u vezi odabranih McCartneyjevih pesama i albuma.

„Fanovi mogu očekivati bogatiji i sveobuhvatniji ugođaj nego ranije“, rekao je Jan Zadak, izvršni potpredsednik za globalnu prodaju, HP. „Naša saradnja sa kompanijom MPL Communications pokazuje značaj tehnologije za podsticanje uspeha Instant-On muzičke organizacije, uz redefinisanje korisničkog ugođaja.“

Više informacija o kompaniji MPL Communications i načinu na koji je kreirala Instant-On okruženje možete pronaći na adresi www.hp.com/go/mccartney.

Leave a Reply