Internet

Hrvatska internet firma “Inchoo” otvorila kancelariju u Novom Sadu

Osječka firma Inchoo, specijalizovana za izradu internet trgovina (radili su na servisu za grupnu kupovinu Kolektiva) ambiciozno je krenula u regionalno širenje. Osječki Inchoo prekjuče je otvorio svoju prvu kancelariju u Srbiji i to u Novom Sadu.

U kancelariju u blizini popularnog novosadskog SPENS-a, ubrzo će početi da radi prva tri zaposlena. Prema rečima Branka Ajzele, tehničkog direktora kompanije ovaj korak tek je početak: “Otvaranje Inchoo podružnice u susjednoj nam Srbiji, strateški je potez tvrtke kojim je prepoznala prije svega mogućnost šireg izbora radnog kadra. Iako u Osijeku postoji veliki potencijal, uz zaposlenih preko 20 developera, pronalazak novih kvalitetnih djelatnika postao je pravi izazov. Dodatni poticaj otvaranju podružnice u Novom Sad-u leži u višemjesečnoj suradnji Inchoo-a sa novosadskom e-commerce development tvrtkom. Njihovo iskustvo indikator je kako su ostvareni preduvjeti za otvaranje podružnice koja bi u startu imala kvalitetne iskustvene temelje pri obavljanju core businessa te 100% samostalnost u izvršavanju posla. Upravo ta samostalnost podružnice dodatni je vjetar u leđa matičnoj tvrtki. Organizacijski gledano, Inchoo Srbija dodatni je tim Inchoo-a koji radi na isti način i koristi iste alate kao i matična tvrtka Inchoo”, izjavio je Ajzele.

“U Novom Sadu smo prepoznali veliki potencijal za daljnji razvoj tvrtke. Uz nekoliko uspješnih primjera tvrtki iz tog grada kao što je a51 (ActiveCollab), uvjereni smo da će Novi Sad biti vrlo važno mjesto na mapi regionalne IT scene. Inchoo za novu podružnicu ima dugoročne planove i namjerava zadržati istu razinu kvalitete i kulture poslovanja kakvu njeguje i u Osijeku”, dodao je Toni Aničić, marketing menadžer iz Inchoo-a.

Leave a Reply