Internet

I dalje raste broj korisnika Interneta u Srbiji

U Srbiji kompjuter poseduje 63,2 odsto domaćinstava, što je za 3,3 odsto više nego prošle godine, a internet priključak ima 62,8 odsto, odnosno sedam odsto više nego u 2013, objavio je u utorak Republicki zavod za statistiku .

Više od 2,81 milion građana koristi internet svakodnevno ili skoro svakodnevno, što je za oko 450.000 više nego prošle godine, dok više od pet miliona stanovnika Srbije koristi mobilni telefon, što je više za 110.000 u odnosu na 2013. godinu.

www

Oko 61 odsto stanovnika pristupalo je internetu preko mobilnih telefona, što je više za 14,9 odsto u odnosu na 2013, dok se za 0,4 odsto smanjio broj domaćinstava koji pristupaju internetu preko personalnog računara, odnosno na 80,5 odsto.

Analiza korisnika interneta prema radnom statusu pokazuje da internet koriste najviše studenti, 100 odsto, zaposleni 84,3 odsto, dok nezaposleni 58,9 odsto.

One thought on “I dalje raste broj korisnika Interneta u Srbiji

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    U vezi ovog teksta, bilo bi lepo da se na internet stranici “Personal magazina” nadje i najnovijii statisticki izvestaj Medjunarodne unije za telekomunikacije (ITU) – “IKT cinjenice i brojke 2014.” (ICT Facts and Figures – ITU), narocito poslednji graficki prikaz “Pristup Internetu velikih brzina – Opstaju razlike u brzini sirokopojasnog pristupa”.

    Ostavljam priredjivacu ovog teksta da strucno komentarise i polozaj Srbije u pogledu brzina pristupa Internetu u odnosu na susedne zemlje i druge drzave u EU i svetu.

Leave a Reply