Blogosfera · Internet

I misice bloguju

Ruskinja Natalija Gantimurova će među lepoticama iz 89 zemalja učestvovati na konkursu „Mis sveta 2011“ u brazilskom gradu San-Paolo.

Natalija Gantimurova za svoje poklonike na internetu ima blog www.gantim.livejournal.com, u ovoj latinoameričkoj zemlji. Neke od citata nudimo vašoj pažnji.

„…Nisam mogla da zamislim da u Brazilu može biti tako hladno! 12 stepeni! Svi meštani nose tople jakne i izbegavaju polugole lepotice. I to nije čudo. Čini mi se da gomila devojaka u kratkim haljinama ostavlja čudan utisak. Svi me pitaju: zašto ti je hladno, pa ti si iz Rusije, kod vas je uvek minus ili se vi tamo ne smrzavate samo zahvaljujući votki? Aha, zahvaljujući votki i toplom krznenim kapama koje pokrivaju uši i koje u principu nikad ne skidamo“.

A evo još jedne zanimljive opaske, vezane za interesovanje za našu zemlju.

„Ujutru posle doručka je bio personalni intervju za žiri. Jedan mladić je svoje pitanje započeo: „Ja prosto obožavam Rusiju! I srećan sam što stojiš ovde, baš pored mene. Šta je u Rusiji najbolje?“ Nisam žalila reči za opis neponovljivog ruskog mentaliteta, ruske kuhinje i prelepih ruskih devojaka. Bilo je još nekoliko pitanja vezanih za moju domovinu, uključujući književnost, u čemu takođe vidim svoje prednosti. A finalno pitanje je bilo sledeće: „Zamisli da pišeš svoju autobiografiju. Šta ćeš napisati na 151. stranici?“ Odgovorila sam: „Istoriju svog velikog uspeha.“

Ugledni žiri je već odredio 15 devojaka, koje su ušle u sledeću fazu konkursa, samo se njihova imena zasad drže u tajnosti. Još jedna učesnica će biti određena nakon internet-glasanja. U finale će ući samo pet kandidatkinja.

Kao nagradu „Mis sveta“ će dobiti mogućnost za godišnje školovanje u jorškoj filmskoj akademiji gde će biti smeštena u luksuznoj sobi jednog od najboljih hotela u gradu. Takođe, devojci će biti plaćeni troškovi putovanja po celom svetu i kozmetičke procedure u toku celog važenja „kraljevske titule“.

Najlepša devojka na planeti će biti izabrana u finalu konkursa u San-Paolu večeras, kad u Moskvi bude rano jutro.

 

Leave a Reply