paypal
Internet

I nadalje bez PayPal-a u Srbiji

 Iako su nadležni najavili da će ove godine i Srbiji biti omogućena kupovina preko interneta, u najpoznatijem servisu za virtuelna plaćanja PayPal još nisu odrediti ni približan datum

Kupovina preko interneta iz stranih zemalja još je daleko od Srbije. Naime, nadležni su najavili da će najpoznatiji internet servis za virtuelna plaćanja, PayPal stići ove godine u našu zemlju. Ipak, iz same kompanije odgovaraju da još nisu odredili ni približan datum za otvaranje svoje filijale.

paypal

– Želimo da Srbija bude naš klijent – navode iz zvanične kancelarije PayPal u Luksemburgu. – Ipak, i dalje ne možemo da damo ni približno vreme našeg dolaska. Radimo na tome da započemo posao i u ovoj zemlji, ali još nismo odredili kada ćemo doći.

Prema rečima Stefana Lazarevića, državnog sekretara za telekomunikacije, sve zakonske prepreke za rad ove firme u našoj zemlji su otklonjene.

– Poslednji put kada smo se čuli sa predstavnicima PayPal, rekli su mi da je 2012. godina poslednja godina bez njihovog prisustva u Srbiji – kaže Lazarević. – Na osnovu tih informacija možemo se nadati dolasku, ali tačan datum znaju samo oni.

PayPal radi u 190 zemalja i regiona širom planete. Ovo je jedan od najbezbednijih servisa na internetu. Kada se plaća u inostranstvu preko banke, procedura traje i do dva meseca, a preko ovog virtuelnog sistema – svega 15 minuta. Izvor: Novosti

Leave a Reply