iafbc
Događaji · Internet

IFABC konferencija usmerena na online servise

Godišnja konferencija evropske zone i svetskog borda ABC organizacija (IFABC), održana je u Beču od 14. do 17.maja, uz prisustvo preko pedeset predstavnika nacionalnih ABC organizacija I desetak kandidata za članstvo u ABC iz sveta.

Projekat “Supporting service” , predstavljen od strane ABC Srbije, jednoglasno je prihvaćen, uz odluku da se u okviru ABC organizacije oformi “Evropski centar znanja”. Pored uspostavljanja efikasnije saradnje i komunikacije, Centar će unaprediti razmenu znanja, iskustva i informacija o medijskim merenjima, alatima i njihovom korišćenju, ali se očekuje da uivede viši stepen harmonizacije procesa i procedura unutar IFABC.

iafbc

Glavne teme ovogodišnje konferencije su bila usmerene ka on-line servisima, sve prisutnijim digitalnim izdanjima i publikacijama, nastavku rada na sveobuhvatnoj, globalnoj ABC biblioteci/bazi podataka i daljem unapređenju i širenju uticaja ABC u svetu.

Većina biroa, uključujući i ABC Srbiju, složili su se da je neophodno promeniti ime međunarodne organizacije (IFABC), kako bi se ukazalo na “izlazak” ove organizacije iz uskog okvira merenja tiraža štampanih medija. Promena naziva organizacije biće u skladu sa širim spektrom delatnosti koje ova organizacija već godinama sprovodi u svetu.

Leave a Reply