Događaji · Internet

Informacione tehnologije i budućnost medija u Srbiji

Pozivaju se zainteresovani na konferenciju “Informacione tehnologije i buducnost medija u Srbiji” koja će se održati u utorak, 08. juna 2010.godine , u Hotelu Hyatt Beograd.

Hoće li u bliskoj budućnosti internet postati glavni izvor informisanja, i šta to globalno znači za štampane i elektonske medije?

Kako internet utiče na prihode štampanih medija, i mogu li se generisati ozbiljni prihodi od oglašavanja na internetu? Da li tzv. “internet novinarstvo” degradira kvalitet izveštavanja ili obezbeduje brzinu i efikasnost štampanim medijima? Da li je IT industrija neprijatelj ili prirodni partner štampanih medija? Šta za elektronske medije znaci pojava naprednih informacionih tehnologija, i mogu li napredni IPTV servisi i usluge, u dogledno vreme drasticno smanjiti prihode od TV oglašavanja? Hoce li primena naprednih informacionih tehnologija na kanalima kablovske televizije dodatno zaoštriti konkurenciju na tržištu TV programa? Hoce li napredni IP TV servisi i kablovski kanali, uskoro potpuno obesmisliti kupovinu stranih zabavno-sportskih sadržaja,i imaju li domaci mediji programske resurse da ostanu konkurentni na tržištu sa sopstvenom produkcijom? Ovo su samo neka pitanja na koja će konferencija pokušati da da odgovore.

Agenda

10:00 Uvodni pozdrav: Željko Pantic, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05 Video najava

10:10-12:15 Panel diskusija: Informacione tehnologije i buducnost medija u Srbiji

-Ðorde Padejski, šef Centra za istraživacko novinarstvo NUNS; -Dragoljub Žarkovic, glavni urednik nedeljnika Vreme; -Zoran Stanojevic, urednik emisije OKO Radio televizije Srbije; -Borko Kovacevic, Business Group Lead, Microsoft Srbija; -Radomir Lale Markovic, direktor IT TV produkcije; -Miloš Antonijevic, glavni i odgovorni urednik InfoBiro; -Radovan Maksimovic, direktor Sport Network; -Vladimir Živaljevic, TV Arena Sport;…

12:15-12:45 Specijanli panel: NAJAVA NOVIH DESET KONFERENCIJA DANAS KONFERENS CENTRA DO KRAJA 2010. GODINE

12:45-13:15 Media Briefing

Leave a Reply