Internet

infostud.com objavio poslodavce koji imaju najkorektniji proces selekcije kandidata

Nezaposlenima najviše smeta neobaveštavanje o ishodu konkursa

Sajt poslovi.infostud.com juče je, po peti put, predstavio rezultate velikog istraživnja „Oceni put do posla“, koje su u proteklih godinu dana dobijeni na osnovu upitnika koji su popunjavali kandidati za posao preko ovog sajta. Tako je ocenjeno skoro 3.300 kompanija, odnosno preko 9.300 konkursa za posao, a opšti rezultati su pokazali da je celokupni proces selekcije kandidata ostao nepromenjen u odnosu na prethodnu godinu.

Kandidatima se skoro niko ne javlja
Ukupni rezultati istraživanja pokzali su da su kandidati i dalje najviše nezadovoljni činjenicom da ne dobijaju povratnu informaciju o ishodu procesa selekcije, što je kao i prethodne godine reklo 86% ispitanika. Nažalost, mnogi nezaposleni upravo zbog činjenice da nemaju posao, tvrde da bi im značila i informacija da je selekcija završena i da nažalost nisu ušli u uži krug kandidata koji se bore za radno mesto.

Anketirani su takođe ocenjivali i pristup poslodavca pri zakazivanju intervjua, kao i efikasnost osobe koja vodi sam razgovor za posao, a ovi faktori su pozitivno ocenjeni. Oko 50% kandidata zadovoljno je organizacijom i pristupom prilikom zakazivanja intervjua, dok je oko 45% njih pozitivno ocenili profesionalnost intervjuera, sa prosečnom ocenom 3 od 5.

Leave a Reply