Internet

Infostud: Dve trećine studenata razočarano uslovima studiranja

Mladi ljudi, pre upisa na fakultete i visoke škole, ne znaju šta ih tokom studija čeka, pokazuju rezultati ankete na sajtu NajStudent.com u kojoj je učestvovalo oko 800 ispitanika. Na pitanje „Da li su studije ispunile očekivanja koja ste imali pre upisa?“, preko dve trećine ispitanika je izjavilo da realno stanje nije nikako u skladu sa njihovim prvobitnim očekivanjima i da su se vrlo brzo razočarali u uslove studiranja .

Oko 14% ispitanih je pre upisa na studije imalo realnu sliku o uslovima studiranja, pa su, po njihovim rečima, na studijama dobili upravo ono što su i očekivali.

najstudent

Zanimljivo je da je oko 13% ispitanika navelo da o organizaciji studija i uslovima studiranja nisu znali ništa, tako da nisu ni znali šta mogu da očekuju od akademskog života.

Nešto manje od jedne desetine ispitanika je izjavilo da su ih studije prijatno i pozitivno iznenadile i da je studiranje premašilo očekivanja koja su imali pre upisa na fakultete i visoke škole.

U komentarima koji redovno stižu na sajt NajStudent.com i fejsbuk stranicu, studenti najčešće kritike iznose na nedostatak praktične nastave, lošu organizaciju studentskih službi, nefleksibilne termine predavanja, visinu školarine, preobimno i zastarelo gradivo, kao i izostanak modernijih pristupa u držanju i organizaciji nastave.

Leave a Reply