Internet · Provajderi

Infostud pokrenuo novi servis za maturante- kalkulator za broj poena na prijemnom

Upis na fakultet je veoma ozbiljna odluka za svakog maturanta. Iz toga razloga, sajt prijemni.infostud.com pokrenuo je novi servis – Kalkulator za broj poena na prijemnom – online alat kojim je omogućio svim maturantima priliku da steknu okvirnu sliku o svojim šansama na prijemnom ispitu. Korišćenje kalkulatora je vrlo jednostavno. Sve što je potrebno je da maturanti upišu proseke svojih ocena iz srednje škole, odaberu visokoobrazovnu ustanovu koju žele da studiraju i na osnovu dobijenih rezultata provere koliko su poena sakupili pred prijemni ispit i koliko ih bodova deli od upisa na željeni fakultet ili visoku školu.

Kalkulator se može pronaći na ovoj adresi

Kao još jedan vid pomoći, ovaj sajt je pripremio i statistiku prošlogodišnjih prijemnih ispita preko koje mogu saznati broj bodova potrebnih za upis na fakultete državnih univreziteta u celoj . Sa poređenjem broja poena potrebnih poena za upis na željeni fakultet ili visoku školu i onih koje je izračunao kalkulator, svaki maturant može steći sliku o svojim šansama na predstojećm prijemnom ispitu.

Pre puštanja kalkulatora, prijemni.infostud.com je kroz uslugu Online testovi za prijemni ispit, koju je pokrenuo prošle godine, maturantima omogućio da provere svoje znanje iz 12 različitih oblasti koje se najčešće polažu na prijemnom ispitu. Novi kalkulator će im omogućiti da orijentaciono provere koliko bodova ih deli od fakulteta/visoke škole koji žele da upišu.

Leave a Reply