Internet

Infostud objavio priručnik za roditelje maturanata koji žele da upišu fakultet

Vaše dete uskoro treba da upiše studije? Koja su pitanja o kojima kao roditelj treba da razmišljam? Na koji način da pomognem detetu pre upisa? Hoću li upasti u matursku paniku? Kako da pomognem u pripremni prijemnog ispita? Šta ako se suočim sa neuspehom? A šta posle?

Ovo su samo neka od pitanja koja opterećuju roditelje maturanata u Srbiji a na koje je Infostudov sajt prijemni.infostud.com pokušao da pronađe odgovore. Naime, u besplatnom online priručniku za roditelje i staratelje „Roditelji u razgovoru o izboru studija i karijere” svaki zainteresovani roditelj može potražiti praktične savete i alate za pomoć maturantu u odabiru fakulteta ili visoke škole, faktorima koji utiču na odluku o profesionalnoj orijentaciji i karijeri, procesu priprema za prijemni ispit, metodama prevazilaženja stresa i eventualnog neuspeha.

Namena ovog vodiča je da pruži stručnu pomoć i pomogne svim roditeljima da uz što manje teškoća i stresa pomognu svom detetu da upiše studije. Takođe, između ostalog, priručnik obrađuje i teme o finansiranju studija, izdržavanju tokom studija kao i mogućnostima za studiranje u inostranstvu.

Vodič se može preuzeti sa sajta prijemni.infostud.com na adresi: http://prijemni.infostud.com/docs/vodic-za-roditelje/

Leave a Reply