Internet

Infostud preuzeo Trust-hr.com

Subotička firma “Infostud” ozvaničila je danas na konferenciji za štampu u Medija centru preuzimanje portala “trust-hr.com” (projekat Nataše Šovljanski), specijalizovanog za oblast ljuskih resursa (HR). Branislava Gajić, direktor “Infostuda”, izjavila je da će ova akvizicija pomoći njihova stremljenja ka strateško širenje kompanije “Infostud” u oblast HR.

Sajt, čiji je osnivač Nataša Šovljanski, interesantan je firmama i menadžerima koji se bave ljudskim resursima. Korisnici “trust-hr.com” su velike kompanije, poput “Centroproizvoda”, “Apatinske pivare”, “Polimarka”, Ministarstva poljoprivrede i mnogih drugih. Postojeći klijenti tog portala zadržaće benificije koje imaju, a dobiće i dodatne usluge i pogodnosti koje će za njih uvesti “Infostud” – objasnila je Gajićeva.

Kako je došlo do saradnje….

Strateško planiranje i stabilan razvoj Infostuda omogućili su da se sajt poslovi.infostud.com pozicionira kao lider u oblasti zapošljavanja, a kupovinom ovog portala ta pozicija se nadograđuje i na širu oblast ljudskih resursa. Ovakav slučaj kupovine jednog domaćeg portala od strane domaćeg sajta jedan je od prvih takvih u Srbiji ali i pokazatelj novih tendencija u Internet poslovanju i e-tržištu kod nas.

Akvizicijom ova dva srodna Internet brenda, stvoriće se prirodna veza između sajta poslovi.infostud.com i portala trust-hr.com tako da će klijenti sa obe strane dobiti posebne pogodnosti koje će doprineti boljim rezultatima u poslovanju. Infostud i njegov sajt poslovi.infostud.com ovom kupovinom želi da svojim klijentima (vlasnicima kompanija, menadžerima, HR-ovima…) pomogne u potrazi za kvalitetnim kadrom i informiše u oblasti efikasnog zapošljavanja a posetiocima omogući lakši pristup kvalitetnijim informacijama vezanim za oblast upravljanja sopstvenim resursima i potencijalima. Postojeći klijenti portala trust-hr.com će zadržati beneficije koje sada imaju a dobiće i dodatne usluge i pogodnosti koje će za njih uvesti Infostud. Novi sajt će biti namenjen vlasnicima firmi, menadžmentu, ljudima koji se bave HR-om… a njegov cilj će biti da im pomogne da se usavršavaju u oblasti upravljanja ljudskim resursima i da time izgrade jake i kvalitetne timove i razvijaju svoje poslovanje.

O preuzimanju portala trust-hr.com, Branislava Gajić, direktor Infostuda, kaže:

“Za nas je ovo više od obične finansijske transakcije i preuzimanje sajta trust-hr.com posmatramo kao strateško širenje u oblasti zapošljavanja i ljudskih resursa, a sve u domenu Interneta. U skladu sa tim, Infostud je našao zajedničku viziju sa osnivačem trust-hr.com po pitanju njegovog daljeg razvoja u okviru Infostuda. Smatramo da je presudno da se složimo u ključnim pitanjima razvoja i napretka koji će svima doneti boljitak – korisnicima sajta, Infostudu i Nataši Šovljanski koja, kao stručno lice iz sveta HR-a, ostaje da radi na ovom sajtu, sada u našem timu. Ovo je portal stručnog tipa koji već ima reputaciju u svetu HR-a, a verujemo da će daljim radom pokazati svoje pune kapacitete i potencijale”.

I Dragan Varagić, stručni konsultatnt za poslovnu primenu Interneta komentariše “prvu zvaničnu dot.com kupovinu”:

“Do sada se desilo nekoliko kupovina domaćih sajtova od strane inostranih dot com firmi, ili kupovina online servisa od strane domaće klasične firme koja posluje i u Internet okruženju. Reč zvanično tu stoji zbog toga što je ranije bilo nekih međusobnih kupovina domaćih sajtova, ali takve informacije nisu do sada javno objavljivane. Interesantno je da se ceo posao oko Infostudove kupovine pokriva iz tekućeg priliva sredstava a kompletan aranžman sasvim dovoljno pokriva dvogodišnji razvoj i rad na sajtu koji je predmet kupovine”.

Zajedno do cilja- trust-hr.com

Portal trust-hr.com je osnovan u oktobru 2005. godine a otvaranju je prethodio šestomesečni rad. Portal funkcioniše po principu učlanjenja a članstvo podrazumeva pun pristup informacijama i različite pakete beneficija koji donose direktnu uštedu. Koriste ga HR-ovi i ljudi na upravljačkim pozicijama u mnogim velikim firmama (HVB Banka, Polimark, Centroproizvod, Efes pivara, Volksbank, Hyatt, Apatinska pivara, Meridian banka, Bambi, A&F – Pepsi, Lukoil, Coca Cola, Wiener Stadtische…).

Ovaj sajt je pokrenut sa idejom da na jednom mestu ponudi sve što je jednom HR profesionalcu potrebno, odnosno sve što može biti podrška u njegovom radu. Osim HR profesionalaca sajt je namenjen i menadžerima i vlasnicima preduzeća jer su zapravo oni ti koji upravljaju ljudima u firmama.

«Odlučili smo se za saradnju sa Infostudom zato što, pre svega, gledamo u istom pravcu i zato sto je Infostud u mogućnosti da realizuje razvojne ideje koje imamo mnogo brže nego što bismo mi to samostalno mogli. Verujemo da će kvalitet usluge biti bolji i potpuniji i da je za ostvarenje našeg cilja “sve na jednom mestu” upravo Infostud bio nedostajuća karika», kaže povodom preuzimanja od strane Infostuda, Nataša Šovljanski, osnivač i urednik portala trust-hr.com.

Najavljujući velike projekte u narednom periodu, Branimir Gajić, jedan od osnivača “Infostuda” izjavio da upravo realizuju velike planove u pogledu unapređenja kompanijske ponude i da očekuju da će u 2008. godini njihov HR portal biti među sedam 7 domaćih sajtova i među 5.000 najposećenijih u svetu.

Leave a Reply