Internet

Infostud širom Srbije nastavio kampanju popularizacije studiranja

Sajt prijemni.infostud.com, Infostudov sajt posvećen upisu na fakultete i visoke škole, već treću godinu zaredom, organizuje kampanju “Vredi studirati”. U sklopu akcije, karijerni tim sajta prijemni.infostud.com organizovaće predavanja na temu “Vredi studirati” širom Srbije, a prvo u niz predavanja je već realizovano 1. decembra u Subotici. U kampanju je uključeno 300 srednjih škola, kao i 52 lokalnih Kancelarija za mlade iz različitih gradova u Srbiji.

Cilj ove akcije je da se mladima, pre svega maturantima, ukaže na značaj visokog obrazovanja i podstakne ih da naprave pravi izbor studija za sebe i razviju aktivan pristup svom profesionalnom razvoju. Sajt prijemni.infostud.com i njegovi partneri u kampanji na ovaj način žele da utiču na povećanje broja visokoobrazovanih ljudi u Srbiji.

Inače, prema analizi poseta ovom sajtu, u narednom upisnom roku maturanti najviše traže informacije o studijama medicine i stomatologije, zatim ekonomije, a nakon toga slede studije turizma, jezika, prava, informacionih tehnologija i menadžmenta. Najveći porast u odnosu na prošlu godinu beleži interesovanje za studije u oblasti vojske, policije i bezbednosti.

Izgleda da su maturanti solidno procenili koji su traženi profili na tržištu rada jer su ovi rezultati u skladu sa podacima sa najposećenijeg domaćeg sajta za zapošljavanje, poslovi.infostud.com, prema kome oko polovine ponuđenih radnih mesta na domaćem tržištu dolazi upravo iz oblasti ekonomije, trgovine i marketinga, menadžmenta i administracije (http://poslovi.infostud.com/info/trazena-zanimanja/). Nakon ekonomije, slede filologija, književnost i pravo a u popularnije oblasti spadaju i studije informatike, medicine/ stomatologije i elektrotehnike.

Leave a Reply