Internet · Provajderi

in!media group – novo ime za vodeće online projekte u regionu

Juče je u sklopu Konferencije o internet oglašavanju FuturAd u hotelu Sheraton Zagreb, javnosti po prvi put predstavljena grupacija in!media group. Pod novim imenom okupljeni su renomirani hrvatski online projekti MojPosao, KupiProdaj, CentarNekretnina, Tulumarka, 4kotača, MojPrviPosao, EduCentar, MojElearning i Netopolis.

Uz trideset miliona prikazanih stranica mesečno i pola miliona jedinstvenih posetilaca, in!media se pozicionira kao jedna od vodećih medijskih online grupacija u Hrvatskoj (istraživanje GemiusAudience, prosinac 2007.).

Kroz proteklih sedam godina projekti grupacije razvijali su se kako bi zadovoljili zahteve korisnika Interneta u potrazi za aktualnim i provernim informacijama. MojPosao je prvi pokrenuti website, koji danas predstavlja “centralno mesto tržišta rada”, a u tom segmentu je pokrenut i MojPrviPosao – namenjen zapošljavanju studenata. Sledili su EduCentar, trenutno najveća baza edukativne ponude te MojElearning – ponuda online informatičkih kurseva.

Pre dve godine pokrenut je website KupiProdaj! – opšti oglasnik iz kog su proizišli vodeći oglasnik za nekretnine CentarNekretnina u Hrvatskoj, te oglasnik za automobile 4kotača. Ovoj grupaciji pridružili su se i najposjećeniji hrvatski community website-ovi Tulumarka te Netopolis.

Podsećanja radi, svi websiteovi su vlasnički povezani i u većinskom hrvatskom vlasništvu, izuzev MojPosao, u kojem je prošle godine Lapcom, mađarska podružnica Daily Mail and General Troust Group, otkupila 60 posto udela.

Online oglašavanje u razvenim zemljama predstavlja sastavni deo marketinških kampanja. List Guradian prenosi da će Velika Britanija u narednoj godini postati prva velika svetska ekonomija gde će online oglašavanje nadmašiti segmet TV oglašavanja.

Sa druge strane, prema predviđanjima World Advertising Research Centrea, ova značajna promena će se ipak, prvo dogoditi u Švedskoj u 2008. sa udelima u ukupnom online (19,5 posto), TV (19,2 posto).

Leave a Reply