Internet · Internet marketing · Provajderi

eBay i General Motors pokrenuli portal za prodaju automobila

Chevrolet Volt Leads General Motors Into Its Second CenturyAmerički auto-gigant General Motors (GM) i najpoznatiji sajt za internet aukcije eBay su objavili da pokreću probni program u Kaliforniji, koji će kupcima omogućiti da preko weba pregovaraju sa auto-dilerima i kupuju nove automobile

Pokretanje portala za prodaju automobila, gm.ebay.com, označava promenu u odnosu na način kako su se dosad prodavala vozila u SAD-u i ima za cilj da pomogne kompaniji GM da povrati izgubljeni tržišni udeo samo mesec dana nakon što je prošla kroz proces stečaja.

“Internet trgovina” predstavlja za najvećeg američkog proizvođača automobila novo sredstvo za prodaju vozila jer taj gigant planira do kraja 2010. smanjiti broj auto-salona u SAD-u za više od 40 posto na 3.600, u sklopu napora da ponovno postane profitabilan.

Portal će omogućiti potrošačima da upoređuju cene pojedinih modela i cene u različitim auto-salonima, da pregovaraju o ceni i dogovore način finansiranja i plaćanja, navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija GM i eBay.

Kupci mogu da pristanu na objavljenu cenu ili naznačiti koliko su spremni da plate, pa u tom slučaju mogu preko interneta pregovarati sa dilerom o konačnoj ceni. U probnom programu, koji traje juče do 8. septembra, učestvuje 225 GM-ovih auto-salona iz Kalifornije. (Seebiz)

Leave a Reply