Internet · Internet marketing

Etarget ekspanzija na tržište Austrije

Etarget, evropska oglasna mreža specijalizovana za kontekstualnu reklamu, prošle nedelje najavila je ulazak na tržište Austrije. Proširenje poslovanja na još jedno, deveto po redu u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, predstavlja veoma ambiciozan početak leta na webu i to u trenutku kada je kriza još u toku.

„Za kupce iz Austrije sada vlada veliko interesovanje na tržištima centralne Evrope. Nakon predstavljanja ove akcije klijentima na slovačkom tržištu tokom kojeg smo specijalno za postojeće klijente uključili povlašćenu ponudu za budžetiranje novih kampanja, samo u prvih sat vremena pristiglo je nekoliko desetina prijava i uplata u visini više hiljada eura. Reč je o tome da su slovačko i češko tržište tradicionalno veoma orjentisani ka nemačkom govornom području, i sajtovi koji predstavljaju robu i usluge u ove dve zemlje odavno postoje i u nemačkoj verziji. Prirodno je da su naša očekivanja velika, a tome u prilog ide i činjenica da je mreža sajtova u okviru koje se Etarget oglasi prikazuju visokog kvaliteta “, kaže Jan Šifra, rukovodilac marketinških komunikacija u Etargetu Slovačka.

Etarget je u povlašćenoj „early-bird“ ponudi poslatoj već postojećim klijentima Etargeta na „starim“ tržištima omogućio da izvrše prenos kredita – uz bonus. Uslov je samo taj da dolazna stranica (landing page) bude na jeziku zemlje u kojoj se kampanja sprovodi, tj. u ovom slučaju na nemačkom jeziku, i da se prethodno obavi registracija na www.etarget.at

Etarget mrežu sada koriste preduzetnici i agencije iz devet zemalja Evrope. . Austrijski kupci su pridodati mapi Etarget dosega. Ulazak na novo tržište predstavlja još jednu šansu za promociju i prodaju preko interneta, otvaranje novog tržišta je korak napred za evropski biznis i slobodnu razmenu robe, usluga i ideja.

„Razlog ulaska na tržište Austrije je u tome što je Etarget uspeo da pronađe pouzdanog partnera. PPC sistem je implementiran u saradnji sa About Media što konkretno znači da je sada je put širom otvoren za sva ona srpska preduzeća koja žele da ostvare saradnju sa austrijskim partnerima i da se pozicioniraju na tržištu desete najbogatije zemlje na svetu“, kaže Vlastimir Čobrda, country manager Etarget Srbija

Leave a Reply