Internet · Internet marketing

Etarget inovira sistem – olakšano praćenje uspešnosti kampanja

Etarget je danas aktivirao nove funkcije koje će korisnicima pojednostaviti vođenje i uređivanje kampanja. Promene je reklamna mreža uvela u susret prazničnim kupovinama na koje se preduzetnici i marketari ovih dana počinju pripremati.

Reklamna mreža Etarget je poboljšala navigaciju, pojednostavila dizajn i uvela nekoliko promena čija je uloga da pomognu preduzetnicima i marketarima povećati prihode za vrame prezničnih kupovina koje predstoje (jesen / zima 2010).

„Iz statistike je moguće svake godine videti da kupovna aktivnost polako raste početkom novembra. Promene u našem nalogu trebaju pomoći preduzetnicima i marketerima da iskoriste predstojeću sezonu pravim marketing alatima, pošto na pripremu imaju još ceo mesec “, rekla je na račun poboljšanja Etarget naloga Alexandra Serdahelyová , product manager kompanije Etarget, „naravno promene nisu uvedene samo za ovu prazničnu priliku, pomoći će klijentima u i mimo sezone prazničnih kupovina.“

Etarget po novom donosi

  • Poboljšan dizajn – u skladu feedbackom koji su primili od  klijenata, izmenili su navigaciju unutar korisničkog naloga. Oglašivači sada imaju opciju da se meni prikazuje u dva reda, sa podmenijima koji su pregledno sortirani.
  • Alati – Statistike unutar sistema koje prikazuju uspešnost oglasne kampanje sada imaju i svoj grafički oblik. Omogućeno je poređenje uspešnosti pojedinih oglasa i to po broju klikova, njihovoj klikanosti (CTR), broju prikaza i prosečnoj ceni.
  • Katalog sajtova – sajtovi na kojima prikazujemo kontekstualne oglase klijenata sada su poređani u nekoliko kategorija – prema njihovom sadržaju. Ako klijent želi da se njegova reklama prikazuje samo na sajtovima sa tematikom automobilizam i moto-sportovi, dovoljno je da se kod zadavanja oglasa označi željeno polje. Klijent ovako može ciljati svoje klijente mnogo efikasnije nego ranije.
  • Jednostavnije zadavanje oglasa i ključnih reči – skraćen je proces kreiranja oglasa: umesto da sistem vodi kroz kreiranje oglasa korak po korak (napiši tekst, dodaj ključne reči, odredi cenu) sada su formular za kreiranje teksta oglasa i jedinstven upitnik za proizvodne i potrošačke ključne reči na jednoj stranici u boksu gde se odmah vidi i kako će sveže kreirani oglas izgledati. Na istoj jedinstvenoj web stranici korisnik sada može ujedno odrediti i cenu reči. Naravno, ova detaljna podešavanja i detaljan formular su na raspolaganju nakon aktiviranja naloga.

U pripremi su još neke promene (uskoro):

– geotargeting (regionalno ciljanje)

– proširene statistike

– jednostavnije upravljanje budžetom

Leave a Reply