Internet · Internet marketing

Etarget predstavio savete za praktično i isplativo internet oglašavanje u pretpraznično vreme

Kompanija Etarget, jedna od vodećih firmi za ciljano oglašavanje u regiji, predstavila je na svojoj internet stranici savete za isplativo korišćenje kontekstualnog oglašavanja u pretpraznično vreme

Saveti su dostupni u obliku kratkog priručnika kog su Etargetovi stručnjaci pripremili na osnovi istraživanja nezavisnih istraživačkih agencija Deloitte, Nielsen, e-tailing group i Forrester Research, a može mu se pristupiti putem ovog linka.

Istraživanja reklamne mreže Etargeta za razdoblje od pet nedelja pre Božića 2007. godine pokazala su da se interes potrošača za informacijama na stranicama kompanija koje svoje proizvode oglašavaju putem Etargeta povećao za 30 posto. Prema procenama stručnjaka koji su istraživanje sproveli, zbog aktuelne ekonomske krize, ovog Božića i tokom novogodišnjih praznika potrošači će na Internetu biti još aktivniji nego pre, obzirom da na taj način najjednostavnije dolaze do neophodnih informacija o proizvodima za koje su zainteresovani.

Rezultati istraživanja takođe pokazuju da 25 do 60 posto ispitanika (u zavisnosti  od pojedinačnog istraživanja) ove godine na božićne poklone namerava da potroši manje u odnosu na prošlu godinu, dok njih 60 do 80 posto ističe da  će cena ove godine imati presudnu ulogu pri kupovini. Od 30 do 70 posto ispitanika namerava da kupovinu obavi putem Interneta, prvenstveno zbog uštede vremena, lakšeg pronalaženja proizvoda, većeg izbora i isplativosti, te kako bi izbegli uobičajene gužve.

Obzirom da se očekuje veća potražnja za praktičnim rešenjima i poklonima nego za luksuznim proizvodima, Etarget je ponudio praktične savete za korišćenje kontekstualnog oglašavanja. Etarget ujedno savetuje kompanijama da, shodno navedenim informacijama, povećaju broj oglasa na internet stranicama u pretpraznično vreme. U tu  svrhu može se iskoristiti i Etargetova oglašivačka mreža, čiji se oglasi danas prikazuju na više od tri hiljade internet stranica.

Potrošači će ove godine prvenstveno zahtevati finansijsku isplativost i vrednost proizvoda, te bi kompanije prvenstveno na tim načelima trebale da kreiraju svoju ponudu pri oglašavaju. U Etargetu smatraju da bi ove godine akcijski bonovi mogli predstavljati idealan poklon za partnere i klijente, jedna od dodatnih prednosti za kupovinu putem Interneta može biti i besplatan prevoz, što bi se u razdoblju božićne groznice takođe moglo pokazati kao odlično rešenje za poklon klijentima i kupcima.

Leave a Reply