Internet · Internet marketing

Etarget u Hrvatskoj emituje 5 miliona Web oglasa dnevno

Kompanija Etarget, regionalni provajder ciljanog Web oglašavanja, koja je prisutna i u Srbiji, dostigla je u Hrvatskoj brojku od pet miliona emitovanih Web oglasa. Ubrzan rast mreže, koja trenutno u Hrvatskoj obuhvata 90 Web sajtova, beleži dve do četiri hiljade prikazanih oglasa svake minute.

Vlasnicima Web lokacija usluga ciljanog oglašavanja kompanije Etarget omogućava generisanje dodatnih prihoda putem efikasnije formata oglašavanja. Reč je o usluzi u potpunosti prilagođenoj korisniku, što u krajnejm slučaju rezultuje kontinuiranim rastom mreže korisnika.

Kontekstualno ili Pay-per-click oglašavanje, u ponudi Etargeta, svetski je trend. U prilog tome govori činjenica kako u zemljama zapadne Evrope izdaci kontekstualnog oglašavanja daleko premašuju budžete radijskih. Izrazito smo zadovoljni što su i hrvatski oglašivači prepoznali prednosti ciljanog oglašavanja“, izjavio je Marek Vidovič, direktor Etargeta za Hrvatsku . Vidovič je pojasnio kako ciljano oglašavanje pruža dodatnu vrednost korisnicima koji koriste Internet za pretragu oglasa, kao i firmama u potrazi za potencijalnim potrošačima.

Od osnivanja 2002. godine do danas, Etarget je otvorio kancelarije u sedam zemalja Srednje i istočne Evrope, gde putem oglašavanja sarađuje sa više od 10 hiljada kompanija. Etarget oglasi danas se prikazuju na više od dve hiljade Web lokacija.

Među klijentima Etargeta izdvajaju se velike IT korporacije poput Microsofta, poznate kompanije iz bankarskog sektora kao što je Raiffeisen banka. Uspešna saradnja ostvarena je i unutar sektora auto industrije (Suzuki) te u segmentu industrije robe široke potrošnje (Avon Cosmetics).

Leave a Reply