Internet · Internet marketing

Etarget video player je nova šansa za blogere i web izdavače da monetizuju svoj sadržaj

Etarget lansirao internet video player sa integrisanim oglasima

Kontekstualno oglašavanje u kompaniji Etarget koja poseduje PPC oglasnu mrežu u Srbiji dobilo je još jedan novi oblik za prikazivanje oglasa namenjen medija partnerima u Etargetu – reč je o video plejeru sa umetnutim tekstualnim oglasima. Ovaj proizvod dizajniran je za blogere i manje projekte na webu koji redovno objavljuju svoje sopstvene video sadržaje.


“Oglašavanje na video snimcima bio je deo našeg portfolija već neko vreme ali najlešće kao rešenje skrojeno prema potrebama velikih izdavačkih kuća u ovom regionu Evrope. Sada smo pripremili ready-made rešenje koje je odmah spremno za upotrebu u obliku plejera koji vrti Etarget oglase namenjeno web sajtovima ali i blogerima koji emituju sadržaje a ne poseduju svoj plejer”, kaže Vlastimir Čobrda, country menadžer u Etarget Srbija.

Etarget video plejer predstavlja klasičnu flash aplikaciju koju možete videti na mnogim video sajtovima širom sveta. Ali sa jednom značajnom razlikom – dok se vrti video sadržaj u dnu plejera se prikazuju Etarget oglasi. Gledalac može da čita i klikne na oglas da bi stigao na sajt koji se reklamira, ili da jednostavno zatvori polje za oglašavanje klikom na ikonicu sa krstićem u desnom uglu oglasnog prostora na plejeru. Na oglase je moguće kliknuti samo tamo gde je područje sa tekstom da bi se izbeglo neplanirano klikanje na njih.
Blogeri i web administratori mogu da probaju novi oblik oglasa logovanjem u svoj Etarget nalog na http://www.etarget.rs/partner . Kao i sa ostalim oblicima Etarget oglasa, partneri dobijaju svoj deo na osnovu svakog klika koji naprave korisnici na sajtu, tj. u ovom slučaju na video klipu.

Leave a Reply