Internet · Internet marketing

Infostuda otvorio ovogodišnju Konferenciju „BiZbuZZ”

Predavanjem „Kako danas napraviti uspešnu Internet kompaniju”, Stefan Salom, zamenik direktora Infostuda, otvorio je ovogodišnju „BiZbuZZ” konferenciju o savremenom Internet poslovanju. U okviru predavanja predstavljen je Infostudov poslovni model i opisane  komparative razlike u vođenju kompanije na Internetu u Srbiji tokom 2000. godine, kada je Infostud nastao i situacije na web tržištu danas. Predavanju je prisustvovalo par stotina ljudi.

„Ovogodišnja „Konferencija biZbuZZ – Internet marketing” je bila vrlo korisna i za mene i za Infostud kao kompaniju. Tu je bilo prilike za razmenu zanimljivih ideja, a, naravno, i za ostvarivanje korisnih poslovnih kontakata. Posebno me raduje i veliki broj studenata koji su jasno pokazali svest o vaznosti Interneta i usavršavanja poslovanja na njemu. Takodje,  predavanja su bila interesantna i na zaista zavidnom nivou i, što je najvažnije, većina od njih su bila korisna i vrlo primenljiva u poslovnoj praksi”, komentariše ovogodišnji „BiZbuZZ” Stefan Salom, zamenik direktora Infostuda.

Inače, tema ovogodišnje konferencije koja se od 24 do 26 oktobra održala u Niškoj Banji bila je „Internet marketing” i u tri dana trajanja je pokrila jedan veoma bitan aspekt savremenog poslovanja odnosno poseban oblik marketinga koji postaje neophodan za uspešno poslovanje. Upoznavanje sa svim oblicima Internet maketinga kao i načinima i modelima primene postaje neizostavan alat za borbu i prevlast u doba hiperkonkurencije. Kako kažu organizatori,  cilj ovogodišnje BizBuzz konferencija i jeste bila edukukacija pre svega privrednika o Internetu, ne samo kao komunikacionom i informacionom mediju, već kao globalnom tržištu koje je mnogo dinamičnije i zahteva savremenije oblike poslovanja i marketinga. U isto vreme mladim ljudima nuudila je priliku i poslala poruku da razvijaju svoje potencijale, ostvare dobru komunikaciju sa privrednicima kako bi stvorili oslonac za dalji razvoj privrede i IT-a na ovim prostorima.

Organizator konferencije bio je Centar za promociju i unapređenje IT svesti – NIIT.

Leave a Reply