Društvene mreže · Internet · Internet marketing

Internet na naš način

Piše: Dr Borislav Miljanović, direktor McCann Erickson Public Relations

Ukoliko vam je potrebna neka informacija najjednostavniji način da do nje dođete jeste da je potražite na Internetu. Ono čega nema na Internetu danas, kao da se nije ni dogodilo. U Americi i većini zemalja Evropske unije Internet potiskuje tradicionalne medije i po pokazateljima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, taj trend uočljiv je i kod nas. Oko 33 odsto stanovnika Srbije koristi Internet, od čega se svakog dana u virtuelnom svetu nađe njih oko 1,3 miliona. Ako tome dodamo podatak da je u Srbiji otvoreno više od dva miliona naloga na društvenoj mreži Fejsbuk, postaje jasno koliko je Internet moćno oruđe i veoma dostupan način da se poruka ili informacija prenese potrošačima, poslovnim ljudima, mladima…

Sa željom da pratimo svetske trendove i ponudimo i našim klijentima u Srbiji usluge koje nude svetske PR agencije mi smo još pre tri godine oformili E-PR sektor koji brine o izgradnji i očuvanju reputacije naših klijenata na Internetu, ali i nudi klijentima nove, inovativne načine da stignu do svojih ciljnih grupa i prenesu im važne poruke. Koliko je E-PR tim u svom poslu uspešan svedoči činjenica da za svoj rad već dve godine za redom dobija nagradu Društva Srbije za odnose sa javnošću.

Ipak, osnivanje sektora za E-PR nije nešto na čemu smo mislili da se zaustavimo. Znamo da su za uspešno poslovanje neophodna nova ulaganja, inovativnost i spremnost da se postavljaju novi standardi, i zato se agencija McCann Erickson Clipping upustila u dva nova projekta: RealTime Clipping i portal Mc Portal.

Real Time Clipping je inovativni način praćenja medijskih objava i pravi primer koliko je Internet važan za današnje poslovanje i kako ga na pravi način iskoristiti. Ova specifična usluga omogućava vam da već u toku noći možete da pogledate da li se vaša kompanija našla u regionalnim izdanjima novina i na taj način daje vam dovoljno vremena da na pravi način reagujete. Internet smo stavili u službu stalnog informisanja svih koji žele da prate objave o sebi ili nekoj specifičnoj temi, te ih za vas prikupljamo sa 120 sajtova i blogova. Prilozi emitovani na nekoj od televizija u roku od dva sata postavljeni su na sajt i možete da ih pregledate. Kada se uz sve ovo doda i mogućnost alarm klipinga, praćenje reklamnih blokova, dnevne, nedeljne, mesečne, kvartalne analize, komercijalne vrednosti reklama, merenje indeksa medijske prisutnosti, može se reći da je ovo najpotpunija usluga u regionalnim okvirima i nešto što poseduju samo najrazvijenije svetske agencije.

Pored toga pokrenuli smo i Mc Portal koji je naš prvi portal i na koji smo izuzetno ponosni. Ne planiramo da se na ovome zaustavimo. Trudićemo se da, kao i do sada, unosimo novine i na pravi način pristupimo upotrebi ovog medija kao i da pokažemo koje su sve mogućnosti koje on pruža. Želja nam je da budemo agencija koja postavlja nove standarde poslovanja i da Mc Portal postane mesto gde će svi PR profesionalci dolaziti da se informišu i saznaju nešto novo i zanimljivo. Mi smo sebi postavili visoke ciljeve jer smatramo da samo na taj način možemo da budemo uvek korak ispred.

Izvor: Playboy

Leave a Reply