Internet · Internet marketing

Internet oglašavanje prodaje nekretnine

Različite usluge u oblasti nekretnina u Srbiji nudi skoro 50 sajtova, ali se izdvaja desetak ozbiljnijih portala. U kategoriji najposećenijih sajtova za nekretnine nalaze se oni koji imaju 2.000 do 3.000 posetilaca dnevno

Oglašavanje ponude i potražnje nekretnina putem interneta u Srbiji donosi značajno veće efekte u odnosu na cenu koja se plati za oglašavanje. Ta cena istovremeno omogućava oglašavanje na onim servisima koji donose najbolje efekte, rekao je dr Dragan Varagić, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. On je u Privrednoj komori Srbije, na seminaru ”Upotreba informaciono – komunikacionih tehnologija i e – poslovanja u sektoru prodaje nekretnina”, ocenio da je veoma važno da se, nakon postavljanja oglasa, prate efekte oglašavanja na internetu. Varagić je posavetovao vlasnike agencija za nekretnine da prate efekte oglašavanja na internetu, da to čine na većem broju sajtova, ali i da ne odustaju od klasičnog (štampanog) oglašavanja.

Da biste prodali određenu nekretninu potrebno je da ostvarite dovoljan broj kvalitetnih kontakata. Praksa je pokazala da, pri ovoj vrsti trgovine, jedan do tri odsto kontakata dovede do prodaje nekretnine, naglasio je Varagić.

Na seminaru je istaknuto da u Srbiji oko 50 sajtova ima više od 300.000 posetilaca na dnevnom nivou. Najposećeniji sajt u našoj zemlji je Gugl (Google), a za njim sledi Fejsbuk (Face book), koji trenutno koristi 1,2 miliona ljudi. Što se tiče portala za nekretnine, sajtovi koji imaju 2.000 do 3.000 posetilaca dnevno se nalaze u kategoriji najposećenijih. Različite usluge u oblasti nekretnina u Srbiji nudi skoro 50 sajtova, ali se izdvaja desetak ozbiljnijih portala.

Kako se procenjuje, tržište oglašavanja na internetu u Srbiji u 2008. godini vredelo je između četiri i šest miliona evra, a 30 do 50 odsto ove sume odnosilo se na dva sajta – dnevnih novina ”Blic” i RTV B92.

Leave a Reply