Internet · Internet marketing

Kupovina avio karata putem Interneta

Elektronske avio karte većini građana Srbije verovatno još uvek deluju kao novina iako su one danas primarni način prodaje avio karata u svetu. Eleminisanje papirnih karata donelo je značajno smanjenje troškova avio kompanijama, samim tim i smanjenje cena u avio saobraćaju poslednjih godina.

Cilj Međunarodnog udruženja avio-kompanija (IATA) bio je da se poslovanje avio kompanija u potpunosti prebaci na elektronsko izdavanje karata do 2008 čime bi avio industrija napravila uštedu od oko tri milijarde dolara godišnje. Danas u svetu su skoro sve prodate avio karte u elektronskom formatu, a mnoge kompanije izdavanje papirnih karata čak i dodatno naplaćuju.

Sajt Naslovi.net u saradnji sa agencijom Intertravel od nedavno svojim posetiocima nudi mogućnost pretrage i rezervacije avio karte za sve svetske destinacije.

Elektronske avio karte putnicima donose mnogobrojne prednosti. Putnici mogu sami putem pretraživača na sajtu pronaći let koji im najviše odgovara i uporediti cene avio kompanija bez potrebe da obilaze agencije i predstavništva avio kompanija. Cene su prikazane sa uračnatim taksama. Nakon kupovine avio karte putnik više ne mora brinuti da li će kartu poneti sa sobom ili je izgubiti na putu.

Ime putnika nalazi se u rezervacionom sistemu avio kompanije i sve što treba da uradi je da se na aerodromu pojavi sa svojim pasošem. Prilikom čekiranja putnik dobija klasičnu bording kartu sa kojom započinje svoje putovanje. (Naslovi.net)

Leave a Reply