Internet · Internet marketing

Otvoren prvi e-dućan u Poštama Srbije

Prvi internet e-dućan u Poštama Srbije otvoren je u pošti u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu, a prvu kupovinu obavio je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević. On je istakao da je to dobar primer saradnje privatnog i javnog sektora, koji kroz ovaj projekat prilaze građanima sa ciljem da omoguće što bolju uslugu i ispune i neka njihova specifična očekivanja.

Ponuda je neograničena, nema nikakvih barijera za bilo koji proizvod, a koji može da se naruči iz bilo kojeg dela sveta i da stigne na kućnu adresu, što omogućuje i Zakon o elektronskoj trgovini, rekao je ministar.

– Projekat treba da pokaže kako je i dostava paketa kupljenih preko e-dućana efikasna i ubeđen sam da će servis pomoći građanima da elegantnije, sa šaltera pošte, obave kupovinu – dodao je on, uz napomenu da će projekat biti proširen i u druge pošte u Srbiji.

Generalni direktor PTT-a Goran Ćirić rekao je da ta kompanija nastoji da podstakne e-trgovinu i da je ovo prvi takav iskorak prema građanima Srbije. On je objasnio da je dobro to što je šalter otvoren u pošti, jer se mnogi građani ne snalaze u trgovini na internetu, a na šalteru mogu da dobiju pomoć od službenika.

Vlasnik preduzeća “E-dućan” Goran Takač objasnio je da je moguća svaka vrsta plaćanja, od kartica do keša, s tim što može da se bira i način dostave, a nema nikakvih ograničenja ni u pogledu količine niti vrednosti robe.

Leave a Reply