Internet · Internet marketing

Prava nagrada za digitalne medije agencijama Fastbrigde i MRM worldwide

Na Regionalnom medijskom festivalu SEMPL u Portorožu, agencija Fastbridge u saradnji sa agencijom MRM Worldwide, obe u sastavu McCann Grupe osvojile su nagradu „Zlatni Sempler ” za kampanju Mobilne telefonije Srbije “Igraj za svoj klub”. U konkurenciji devet agencija iz regiona, kampanja Fastbridge-a i MRM-a uradjena za mt:s Telekom Srbija proglašena je najboljom u kategoriji Digitalnih medija.

„Igraj za svoj klub” je on line kampanja, specijalno kreirana za navijače dva najpopularnija srpska fudbalska kluba, koja podrazumeva Facebook aplikaciju, Facebook tab i nestandardnu baner kampanju. Ove aktivacije koriste rivalstvo klubova Crvena Zvezda i Partizan da promovišu pakete namenjene navijačima, čijom prodajom će deo prihoda biti prebačen na račun odgovarajućeg kluba.

Kreativni direktor u ageniciji MRM Worldwide Goran Ocokoljić ističe da je ideja nadmetanja u sportu već mnogo puta eksploatisana u marketinške svrhe sa više ili manje uspeha, ali da je sada prvi put rivalstvo klubova iskorišćeno i u digitalnom svetu. Igricu je i danas moguće pokrenuti i do sada je postignuto oko 800 hiljada golova, a aplikaciju je koristilo više od četiri hiljade igrača.

Veljko Odobašić, šef Službe za administraciju portala Telekoma Srbija kaže da je u projektu „Igraj za svoj klub“ učestvovala ekipa mladih i kreativnih ljudi iz tima za društvene mreže mt:s-a. Kampanjom su želeli da iskoriste rivalitet Crvene Zvezde i Partizana i korisnicima omoguće da i u online svetu brane boje svojih klubova i istovremeno se dobro zabave. „Drago nam je da su korisnici učestvovali u akciji u velikom broju, što nam je, zajedno sa ovim važnim priznanjem, podstrek da budemo još kreativniji i ostvarimo još veću interaktivnost u komunikaciji na društvenim medijima“.

Fastbridge i MRM su jedine agencije iz Srbije koje su ušle u uži izbor i osvojile nagradu na ovom festivalu.

Leave a Reply