Internet · Internet marketing

Rast online oglašavanja u Hrvatskoj

Kompanije u Hrvatskoj su prošle godine na online oglašavanje na web-portalima potrošile  5,93 miliona evra, odnosno tri i po puta više nego 2006.

Prema podacima MEDIA pulsa, u 2007. je ukupno oglašivačko tržište u Hrvatskoj dostiglo vrednost od oko 1,1 milijardi dolara. Rastući interes za online oglašavanje na hrvatskom webu vidljiv je i iz povećanja potražnje istraživanja posećenosti web portala. Pre godinu dana za istraživanje posećenosti hrvatskih web-portala bilo je zainteresovano svega nekoliko agencija, a danas ga traže ne samo one specijalizovane za Internet-oglašavanje, već svih deset najvećih marketinških agencija u Hrvatskoj.

Dobar podsticaj tome je rast broja korisnika Interneta jer lani ih je u ovo vreme bilo približno milion, a danas ih je oko 1,5 miliona“, rekla je Anja Melcer iz agencije Valikon.

Prema podacima o posećenosti hrvatskih web portala, deset najposećenijih hrvatskih web lokacija u prva četiri meseca ove godine zabeležilo je rast stvarnih poseta od 381 hiljada.

Samo najposećeniji portal u Hrvatskoj, Net.hr, u apriluzabeležio je gotovo 50 hiljada posetilaca više nego u januaru. Slične rezultate beleže T-portal, Blog.hr, Forum.hr, Index.hr, 24sata.hr, Dnevnik.hr, Bloger.hr, Jutarnji.hr i Oglasnik. (SEEbiz)

Leave a Reply