E-servisi · Internet · Internet marketing

Safe Money: Rešenje kompanije Kaspersky za bezbednost finansijskih transakcija na internetu

U svom blogu Eugene Kaspersky ukazuje na opasnosti prilikom obavljanja finansijskih operacija na Internetu i opisuje novi metod za zaštitu onlajn transakcija.

Možda i dalje postoji neko ko prema starom bakinom savetu pare čuva u slamarici, ali prema ovom blogu zaštita onlajn transakcija je najbitniji problem za većinu korisnika. Virusi Trojan, mrežna krađa identiteta (phishing), socijalni inženjering i napredni napadi kao što je sniffer, jesu glavne metode koje koriste sajber kriminalci kako bi se dokopali virtuelnh novčanika i torbi korisnika.

Postoje tri glavna problema zaštite od finansijskih sajber prevara: nedostatak pouzdane identifikacije veb sajta, nedostatak pouzdanih veza preko Interneta između onlajn servisa i klijenata, kao i nedostatak garancija da softver instaliran na računaru ne sadrži ranjivosti koje bi zloćudni programi mogli da zloupotrebe.

„Najnoviji proizvodi za zaštitu iz klase Internet Security bave se mnogim aspektima ovog problema“, navodi Eugene Kaspersky u svom blogu. „Ali, to nikako nije dovoljno za bezbednost u stvarnim životnim situacijama. Štaviše,većina proizvoda nema čak ni sve neophodne funkcije kako bi pružili sveobuhvatnu zaštitu. Što je još gore, funkcije koje imaju ne rade dobro zajedno. Ono što je u ovom slučaju zaista potrebno jeste višestruki „lek“. Tu nastupa Safe Money tehnologija!“

Tehnologija Safe Money ugrađena je u novoj verziji proizvoda Kaspersky Internet Security. Tehnologija je dizajnirana da zaštiti finansijske i druge poverljive informacije tokom onlajn transakcija i sastoji se od tri ključne komponente. Prva je baza pouzdanih adresa za banke i servise za plaćanje, koja obuhvata više od 1500 različitih banaka u 84 oblasti. Druga ključna komponenta tehnologije Safe Money je servis za proveru sertifikata koji utvrđuje da li je sajt pravi ili ne. Istovremeno, aktivira se režim zaštićenog pretraživača koji skenira računar kako bi proverio ranjivosti – ovo je treća ključna komponenta tehnologije Safe Money.

Sve ovo čini integrisanu, višeslojnu zaštitu, specijalno dizajniranu da se suprotstavi finansijskim prevarama i visoko specijalizovanim zloćudnim programima. Značajno je da su sve neophodne komponente proizvoda sinhronizovane da prepoznaju takve pretnje.

One thought on “Safe Money: Rešenje kompanije Kaspersky za bezbednost finansijskih transakcija na internetu

  1. Aca

    Не може и јаре и паре. Сада имамо комодитет у разним областима, као на пример то што не морамо да чекамо ред у пошти ради разних плаћања. То плаћамо трошењем времена, а и пара, на обезбеђивање поузданог софтвера за заштиту рачунара и бригу о њему. Тја! Врзино коло.

Leave a Reply