Internet · Internet marketing

U sredu prvi IAB Forum Serbia – Digital Day 2011

U sredu u Srbiji će po prvi put biti održan IAB Forum Serbia pod nazivom Digital Day 2011. To će ujedno i označiti početak rada asocijacije za promociju i razvoj tržišta, digitalnog i interaktivnog marketinga, advertajzinga i PR‐a ‐ Interactive Advertising Bureau Serbia. Organizacijama IAB Europe (za Evropu) i IAB US (za Ameriku), koje predstavljaju najveći autoritet u oblasti digitalnog i interaktivnog oglašavanja na svetu, tako će se pridružiti i predstavništvo iz Srbije. Očekivanja su da će osnivanje ogranka u Srbiji značajno doprineti razvoju tržišta i poboljšanju standarda u oglašavanju uopšte.

Forum koji će biti održan 20. aprila u Sava Centru, u Beogradu, na jednom mestu će okupiti najveće stručnjake iz oblasti digitalnog i interaktivnog marketinga. Učesnici će iz prve ruke moći da saznaju o atraktivnim temama: kreativnost u digitalnom okruženju (display oglašavanje), marketing na društvenim mrežama, search‐engine marketing, online oglašavanje, mobilni marketing i oglašavanje, transparentnost: merenje i istraživanje digitalnog tržišta, globalni online trendovi, kao i pravci kojima se kreće Srbija.

Interactive Advertising Bureau Serbia će tako postati lokalni predstavnik pomenutih globalnih asocijacija, koja posluje u gotovo svim zemljama gde je ova delatnost stekla značajne razmere i neki od njenih ciljeva su:

• Razvoj tržišta digitalnog oglašavanja pružanjem stručne edukacije svim stranama koje u njemu učestvuju;

• Propisivanje i predlaganje standarda u internet oglašavanju i merenjima koja se tiču internet oglašavanja;

• Organizacija relevantnih tržišnih merenja i istraživanja u saradnji sa trećim licima;

• Propisivanje i predlaganje kodeksa profesionalnog i etičkog ponašanja unutar industrije digitalnog i interaktivnog oglašavanja;

• Komunikacija i promocija globalnih “IAB” vrednosti na lokalnom nivou.

Neki od do sada potvrđenih predavača su:

– Alain Heureux, Predsednik IAB Europe

– Jaroslaw Sobolewski, Generalni direktor IAB Poland/IAB CEE

– Aleksandar Krstić, IQ Mobile Austrija (član IAB Austria)

– Márk Gémesi, Carnation (član IAB Hungary)

– Tom Ollerton, Skive (IAB UK Social)

– Andrew Felbert, Nielsen Online (član IAB UK) – Milana Glišić, Unicast (član IAB US)

– James Davis, MTV Networks – Predstavnici IABulgaria, IAB Hungary, IAB Romania itd.

‐ Predstavnici domaćih online medija, medijskih agencija i oglašivača.

U Srbiji je osnivanje ove asocijacije svesrdno podržano od strane kompanija kao što su: Httpool, Trident Media Group, Online Advertising, Omnicom Solutions, Direct Media, Media House, Zenith Optimedia, B92, Ringier Axel Springer, Infostud Group, Fastbridge, MTV i mnogih drugih.

Leave a Reply