Događaji · Internet · Internet marketing

Uskoro 3. Web::Strategija – konferencija o internet marketingu

U Zagrebu će se  6. novembra 2008. održati  prva SEO konferencija pod nazivom “Web::Strategija III – SEO je oko nas”. Kako 60% domaćih korisnika interneta svakodnevno koristi pretraživače, SEO marketing metode omogućavaju dovođenje web stranica među prve rezultate pretraživača za ciljane ključne reči, pa time i povećanje posećenosti.

Ako radite u marketingu, vlasnik ste web stranica ili ste poslovno vezani za internet, više o SEO osnovama i trendovima govoriće predavači sa svojim temama.

Treća Web::Strategija će se odvijati pod pokroviteljstvom dva glavna sponzora – Internet Softvera i web oglasnika Njuškalo.hr, te pokrovitelja – ETARGET, Crozilla.com, Microsoft Hrvatska, te Zagrebačke škole ekonomije i managementa , a uz medijsko pokroviteljstvo u kom učestvuju Prrsonal magazin, Index.hr, Monitor.hr, 24sata.hr, Forum.hr i mnogi drugi poznati internet portali i servisi.

Na konferenciji će se okupiti domaći predavači, SEO znalci i stručnjaci, te će predstaviti sudionicima kako i zašto primeniti SEO tehnike. Takođe, biće puno primera iz prakse, te osvrt na SEO trendove.

Hrvatske firme danas često greše kada obnove korporativni web time što je grafički redizajn jedina stvar na koju polažu pažnju. Ne kažem da on nije bitan. Ali, ipak, bez promocije sadržaja web stranica bez primene on-site i off-site SEO tehnika, takav korporativni web ostane nedostupan svima onima koji danas pri surfanju koriste, na primer – Google. A to je danas oko 60% korisnika Interneta kod nas” – izjavio je u ime organizatora treće Web::Strategije, Hrvoje Hladnik.

Dobar SEO je od velike važnosti kada govorimo o izgledima za poslovni uspeh pojedinog weba. Ukoliko imate dobar proizvod ali nemate publiku – teško je uspeti. SEO Vam donosi ono najvažnije – on dovodi kupce u vašu web prodavnicu i kasnije ih podseća da svrate još jednom. Za razliku od državne uprave i “velikih” firmi u Hrvatskoj, u SAD je najnormalnije da čak i službene stranice Bele kuće, te pojedinih država i gradova misle na SEO” – prokomentarisao je primenu SEO tehnika u Hrvatskoj Siniša Gavrilović, SEO stručnjak i jedan od predavača na trećoj Web::Strategiji.

One thought on “Uskoro 3. Web::Strategija – konferencija o internet marketingu

Leave a Reply