Internet · Internet marketing

Yahoo i Google postigli dogovor oko oglašavanja

Američki Internet gigant Yahoo je saopštio da je sa rivalskom kompanijom Google postigao dogovor da na svojim stranama za pretraživanje emituje Google reklamne banere

Kompanije će, kako je saopšteno, odgoditi primenu tog dogovora do oktobra kako bi američkom ministarstvu pravde dali dovoljno vremena da proceni da li je taj posao u skladu sa federalnim propisima SAD , rečeno je u Yahoo-u.

Dogovor znači da će kompanija Yahoo pored svojih rezultata pretraživanja u SAD i Kanadi emitovati reklame koje je obezbedio Google. Zahvaljujući dogovoru koji je postignut nedugo nakon što su propali pregovori o preuzimanju Yahooa od strane Microsofta godišnji prihodi Yahooa bi mogli da se povećaju za čak 800 miliona dolara, procenjuje se u stručnim krugovima.

Saopštenje o dogovoru sa Googleom je objavljeno nedugo nakon što je Yahoo otkrio da je kompanija Microsoft zvanično okončala razgovore o preuzimanju i saopštila da nije zainteresovana za kupovinu čitave firme Yahoo.

Kad je reč o preuzimanju samo Yahoovog pretraživača, što je predložio Microsoft, Yahoo-ov odbor direktora je zaključio da bi nakon takve transakcije kompanija ostala bez nezavisnog pretraživača, kojeg smatra ključnim delom svoje budućnosti i misli da to nije u interesu akcionara“, navodi se u saopštenju Yahoo-a.

Leave a Reply