Društvene mreže · Internet

Internet servis za spajanje parova WhatsYourPrice.com

Prema rezultatima petomesečnog istraživanja koje je sproveo američki internetski servis za spajanje parova “WhatsYourPrice.com”, idealna razlika u starosti između partnera je šest godina u korist muškarca.

Žene priželjkuju starijeg partnera

Možda je imati mlađeg dečka trend u nekim sredinama, na primer među slavnim ženama i u televizijskim serijama, u svakodnevnom životu ženepriželjkuju nešto starijeg partnera. Sudeći po petomesečnom istraživanju koje je sproveo internetski servis za spajanje parova “WhatsYourPrice.com”, idealna starosna razlika je šest godina u korist (ili na štetu, kako se uzme) muškarca.

Najveća osetljivost na razliku u godinama primećena je među vrlo mladima. Kad imate 16 godina, neko sa 19 će da vam imponuje, a neko sa 25 će da vam izgleda kao s druge planete. Rezultat je dobijen proučavanjem 100.000 parova koji su se spojili na tom portalu, a autori istraživanja kažu da žene teže starijim partnerima zbog toga što one sazrijevaju ranije te svoje vršnjake doživljavaju nedoraslima. Drugi razlog sklonosti starijima je činjenica da žene zarađuju manje od muškaraca pa im je potrebna partnerova finansijska “podrška”.

Budući da muškarci u proseku s godinama postaju bogatiji, paralelno sa tim raste i njihova poželjnost za vezu. Naravno, ne nužno unedogled, jer žene vole i telesno očuvane, a ne samo situirane partnere.

Bogatstvo pomaže muškarcima

Muškarci koji bi rado bili u vezi sa ženom više od šest godina mlađom, trebali bi da imaju prilično visok društveni i ekonomski status ako žele da ostvarite svoju nameru. Spomenuto istraživanje je pokazalo da bogatstvo pomaže muškarcima da premoste veću razliku u godinama. A što su stariji u odnosu na žene, to su one zahtevnije u pogledu njihovih finansija – i njihove velikodušnosti pri deljenju novca sa svojim partnerkama.

Jedno ranije istraživanje, koje je 1989. sproveo američki psiholog Dejvid Bas, utvrdilo je da je optimalna starosna razlika tri godine u korist muškarca, tako da broj šest o kojemu je govorio sajt “WhatsYourPrice.com” nije sveto pismo. Dapače, prosečna razlika od tri godine uočena je u brojnim, međusobno udaljenim državama. Bez obzira, tri ili šest, uvek su muškarci ti koji su poželjniji ako su stariji.

Leave a Reply