Internet

Internet televizija CIBN službeno pokrenuta

Kineska medjunarodna emisiona mreža (CIBN) zvanično je počela sa radom 28. maja u Pekingu, kada je upriličena ceremonija komercijalnog korišćenja. Time je pokrenuta nova komercijalna medijska platforma prema svetu, koja pokriva kontinentalnu Kinu i Severnu Ameriku, a od sledeće godine će pokrivati i Evropu.

Reč je o internet televiziji CIBN-a koja predstavlja audiovizuelnu interakciju, deljenje resursa i multilingvističko predstavljanje za bogate medjunarodne sadržaje i usluge.

Tian Jin, zamenik direktor Kineske državne uprave za radio, film i televiziju je na ceremoniji izjavio da se nada da će CIBN biti novi vodeći koncept komunikacije, koji će neprekidno zadovoljavati duhovne i kulturne potrebe naroda, predstavljati kinesku kulturu i povećati razmenu Kine sa inostranstvom, u cilju podizanja moći glasa javnosti i izlaženja u susret zahtevima građana.

Direktor Kineskog radio Internacionala Vang Gengnian je rekao da će CIBN postati integralna platforma s bogatim sadržajem i uslugama, koja će potpuno poštovati publiku, pa će u kreiranju sadržaja uzeti u obzir zahteve korisnika.

CIBN je već potpisala strateške ugovore o saradnji s više od 40 partnera kao što su CNTV, Mango TV iz pokrajne Hunan, Sumsung i drugi..

Leave a Reply