Internet

Internet važna pretpostavka poslovnog uspeha

Skoro svaki treći zaposleni koristi kompjuter na radnom mestu da bi išao na internet: Nemački poslodavci su za 30% svojih zaposlenih obezbedili pristup internetu koji oni često koriste i u privatne svrhe. Ovu mogućnost je 2003. godine imalo samo 16, a 2005. već 20 procenata zaposlenih.

“Sadašnjih 30 procenata su novi rekord za Nemačku, ali u poređenju sa drugim zemljama predstavljaju sasvim prosečan rezultat”, izjavio je predsednik BITKOM-a, prof. dr Avgust Vilhelm Šer, na prezentaciji najnovijih statističkih podataka u Berliinu. BITKOM u 2008. očekuje povećanje na 33 procenta.

2007. godine evropski prosek je iznosio 25 procenata. Na vrhu liste su Holandija i Danska sa 43 i Švedska sa 42 procenta. U Austriji 32 procenta zaposlenih koristi kompjuter na radnom mestu. Korišćenje interneta u profesionalne svrhe najmanje je zastupljeno u Rumuniji, Bugarskoj i Poljskoj gde se stope kreću između 8 i 14 odsto.

19 od 20 nemačkih preduzeća sa najmanje deset zaposlenih u međuvremenu su priključena na internet. “Pristup internetu postao je neizbežan čak i u tradicionalnim branšama kao što je zanatstvo”, kaže Šer. “Internet konekcija je svuda postala važna pretpostavka poslovnog uspeha”. (www.pressestand.com)

Leave a Reply