Internet · Provajderi

Internet vodič za upis na studije

Četvrtu godinu zaredom, veb sajt prijemni.infostud.com posvećen upisu na fakultete i visoke škole organizuje kampanju “Vredi studirati”. U kampanju je uključeno 300 srednjih škola širom Srbije, i preko 50 lokalnih Kancelarija za mlade kojima su dostavljeni materijali koji mladima treba da olakšaju izbor akademskog usmerenja i upis na studije. Cilj ove akcije je da se mladima, pre svega maturantima, ukaže na značaj visokog obrazovanja i podstakne ih da naprave pravi izbor studija za sebe i razviju aktivan pristup svom profesionalnom razvoju i karijeri.

Kako bi mladima približio mogućnosti studiranja sajt prijemni.infostud.com izdao je onlajn vodič “Pripremi se za studiranje” gde je detaljnije predstavljena važnost visokogo obrazovanja, najčešće zablude u vezi istog, kao i različiti načini koji maturantima mogu pomoći da se odluče za studije. Ovaj vodič se može pronaći na adresi: http://prijemni.infostud.com/docs/sta-upisati-kako-izabrati-studije/.

Sajt prijemni.infostud.com i njegovi partneri u kampanji na ovaj način žele da utiču na povećanje broja visokoobrazovanih ljudi u Srbiji.

Vodič za roditelje čija dece upisuju studije

Ove godine u kampanju “Vredi studirati” pr prvi put su uključeni i roditelji, s obzirom da uglavnom oni snose troškove studiranja, i često od svoje dece preuzimaju inicijativu po pitanju upisa na studije. U posebnom vodiču “Roditelji i staratelji u razgovoru o izboru studija i zanimanja” roditeljima su predstavljeni ispravni načini pristupa detetu prilikom razgovora o ovoj temi, kao i najčešće greške, pitanja sa kojima se može podstaći razgovor na temu studija… Vodič za roditelje može da se preuzme na adresi: http://prijemni.infostud.com/docs/vodic-za-roditelje/

Leave a Reply