Internet

Internet za sve u svim vračarskim školama

U četvrtak, 22. marta 2012. godine u 11:00 časova, u osnovnoj školi „Jovan Miodragović“ – Vojvode Dragomira 1, biće predstaljena druga faza projekta „Internet za sve“. O cilju i značaju uvođenja besplatnog Interneta u svim školama na Vračaru govoriće predsednik opštine Branimir Kuzmanović i izvršna direktorka u „Telenoru“ Maja Nibel.

Kancelarija za mlade opštine Vračar inicirala je uvođenje Interneta u svakodnevnu komunikaciju đaka. Uz partnersku podršku „Telenora“ obezbeđena je 2009. godine informatička oprema i besplatan pristup Internetu u vračarskim srednjim školama i OŠ “Dušan Dugalić“.

Realizacijom druge faze projekta „Internet za sve“ sve osnovne, srednje i muzičke škole i biblioteka „Petar Kočić“, dobiće računare i besplatan pristup Internetu, uz zaštitu od pristupa sadržajima koji su namenjeni odraslima. Svi đaci osnovnih škola „Jovan Miodragović“, „Sveti Sava“, „Vladislav Ribnikar“, „Svetozar Marković“, „Kralj Petar II Karađorđević“, „Siniša Nikolajević“, muzičkih škola „Josip Slavenski“ i „Kornelije Stanković“, kao i korisnici biblioteke „Petar Kočić“, imaće mogućnost da redovno i besplatno, za učenje i druženje, koriste Internet kao danas nezaobilazno sredstvo savremene komunikacije.

Leave a Reply