Internet · Provajderi

Iskonov JUMBO – regionalna konkurencija DROPBOX servisu

Brza i jednostavna razmena i čuvanje dokumenata, fotografija i video sadržaja – Cena od 536 dinara mesečno – Prostor do 150GB – Dostupnost u regionu

Kompanija Iskon, sa sedištem u Hrvatskoj, razvila je sopstveni servis za razmenu i čuvanje podataka pod nazivom JUMBO, kojim planira da, na regionalnom tržištu, konkuriše sličnim globalnim servisima kao što su Dropbox, We Transfer i Google Drive.

JUMBO mail od sada i u regionu

Još 2006. godine Iskon je omogućio korišćenje JUMBO mail usluge svim internet korisnicima u Hrvatskoj. Usluga je podrazumevala besplatno slanje velikih datoteka, bilo da je reč o dokumentima, fotografijama ili video zapisima. Od tada, korišćenjem JUMBO mail servisa se, svakog meseca, u proseku, prenese više od 3,3 TB podataka, a servis koristi gotovo 100.000 privatnih i poslovnih korisnika. JUMBO mail usluga će ubuduće biti besplatna i za sve korisnike u Srbiji i regionu. Korisnici će moći i dalje slati po jednu datoteku veličine do 700 MB, uz ograničen broj preuzimanja (10 preuzimanja) i ograničen broj dana tokom kojih su podaci dostupni (10 dana).

JUMBO Box i PowerBox

Novi paket JUMBO Box po ceni od 536 dinara mesečno korisnicima omogućava slanje većeg broja datoteka bilo kojeg formata, maksimalne veličine do 1GB. Ukupan prostor koji je na raspolaganju korisnicima Box-a iznosi 50GB. Drugi Iskonov paket pod nazivom JUMBO PowerBox namenjen je pre svega kompanijama, s obzirom na to da uz prostor od 150 GB omogućava i personalizaciju, tj. postavljanje brendinga prilikom slanja. Kompanije na ovaj način mogu iskoristiti JUMBO za dodatnu promociju svog brenda.

Cena paketa iznosi 1.531 dinar mesečno, a veličina pojedinačnog dokumenta može iznositi i do 2GB.
Oba paketa moguće je zakupiti i na 6 ili 12 meseci uz još povoljnije cene: 2.894 dinara za zakup JUMBO Box usluge na 6 meseci, a 5.588 dinara na 12 meseci, dok je cena zakupa JUMBO PowerBox usluge na 6 meseci 8.084 dinara, a na godinu dana 15.616 dinara.

Nove funkcionalnosti

Uz mogućnost zakupa većeg prostora za čuvanje podataka, novi paketi donose i dodatne funkcionalnosti koje olakšavaju pristup i razmenu. Sama prijava i upravljanje dokumentima na JUMBO Box i PowerBox vrši se putem intuitivnog web interfejsa. Prijava na JUMBO je moguća i preko društvenih mreža Facebook i Twitter. Dokumente je od sada moguće jednostavno prevući mišem u aplikaciju (funkcija drag and drop) dok opcija „podeli“ koju imaju JUMBO Box i PowerBox omogućava razmenu podataka s neograničenim brojem primalaca. Podaci na ovaj način postaju dostupni na različitim lokacijama i različitim uređajima korisnika JUMBO servisa, kao i svima ostalima s kojima ih želimo podeliti.

Na primer, poslovna prezentacija postavljena na JUMBO servis, istovremeno može biti dostupna šefu ili kolegi, a porodične fotografije ili video s putovanja porodici i prijateljima. Obaveštenje o postavljenim dokumentima automatski se, elektronskom poštom, šalje svima sa kojima se planira razmena dokumenta. Pored toga, linkovi na dokumente razmenjene preko JUMBO servisa mogu se lako objavljivati i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Buduća Integracija

Novi Iskonov JUMBO servis najpre će biti dostupan preko web interfejsa, a u planu je i ponuda preko mobilnih aplikacija (iOS i Android) kao i desktop aplikacije. Iskon je za jesen ove godine najavio plan integracije usluge sa svojom digitalnom televizijom, Iskon.TV .

Leave a Reply