Internet

Istraživanje Infostuda: ljubav na radnom mestu

Skoro 50% zaposlenih bilo je ili je i dalje u ljubavnoj vezi sa kolegom ili koleginicom sa posla, pokazala je poslednja anketa sajta poslovi.infostud.com.

Ta veza još traje kod  četvrtine koji su u ovoj grupi, a čak 10% njih vezu je krunisalo brakom. Statistički gledano, to znači da ako radite u firmi sa stotinu zaposlenih, dok ovo čitate, svaki vaš osmi kolega je trenutno u ozbiljnoj vezi ili braku sa kolegom ili koleginicom.

U istraživanju koje je sprovedeno u susret Danu zaljubljenih, petina anketiranih rekla je da za sada nisu bili u vezi sa kolegom sa posla, ali da bi se u takvu vezu upustili ako bi im se neko zaista dopao –  bez obzira na posledice.

e-love

Ipak, da veze sa kolegama nisu uvek najpametnija odluka pokazuje i podatak da se oko 20% tih veza loše završilo.

Poslodavci uglavnom liberalni

Svega 10% učesnika istraživanja kaže da su ljubavne veze između zaposlenih u njihovim kompanijama zabranjene, dok deo njih nije siguran kakav je stav firme po tom pitanju. S druge strane četvrtina poslodavaca veze na poslu otvoreno dozvoljava.

I pored toga, 10% zaposlenih ne bi se upustilo u vezu sa kolegom, čak iako im se ta osoba zaista dopada.

Stručnjaci kažu da su veze na poslu sasvim uobičajena stvar, s obzirom na to da čak 70% vremena provodimo na poslu sa kolegama. Ipak, odluka da se upustite u vezu sa kolegom je vrlo individualna i lična stvar, ali ono oko čega se svi slažu jeste – razmena nežnosti i intimni nadimci nisu za kancelariju.

Leave a Reply