Internet · Provajderi

Istraživanje o bankama na sajtu Jobs.urbae.com

Jedan od najvećih svetskih konsultantskih kuća za ljudske resurse (HR) Hewitt Associates na specijalizovanom sajtu za poslove Jobs.urbae.com sprovodi istraživanje na temu uvreženih mišljenja (predrasuda?) koje tragaoci za poslom imaju o bankama i osiguravajućim kućama kao najpoželjnijim poslodavcima. Cilj istraživanja je utvrđivanje kriterijuma kojima se ljudi vode pri traženju posla i odabiru budućeg poslodavca.

Ciljna grupa ovog istraživanja su osobe koja već rade ili traže posao u nekoj od finansijskih institucija, ali ne isključivo na poslovima finansija, već i u oblastima knjigovodstva, kontrole, IT, telekomunikacija i prava. Istraživanje se sprovodi u 8 zemalja Centralne i Istočne Evrope: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini.

Istraživanje na sajtu Jobs.urbae.com traje do 30.01.2008. a svi zainteresovani mogu u njemu učestvovati klikom na baner u zaglavlju bilo koje stranice u okviru sajta. Nakon popunjene ankete, svi učesnici imaju priliku da se upoznaju sa informacijama o tome šta je to što poslodavci zaista najviše cene i nagrađuju kod svojih zaposlenih i u kojoj meri.

Leave a Reply