Internet

IT Globus i u 2009 za Internet portal live-e.tv

U takmičarskoj kategoriji „Inovacije u IT medijima“ za nagradu „IT Globus“, koju dodeljuje informatički časopis Mikro-PC World, priznanje je ove godine osvojila IT TV Produkcija za projekat Internet video portala „live-e.tv“. Ovaj projekat je eksperimentalno lansiran početkom 2008. godine, a Radomir Lale Marković, CEO IT TV Produkcije, nakon ovog uspeha najavljuje unapređenja koja će biti uvedena početkom naredne godine.

„Proces uvođenja inovacija u IT medijima koji smo započeli prebacivanjem naše emisije sa televizije na Internet i otvaranjem video kanala, što je korisnicima omogućilo paralelno praćenje više video sadržaja istovremeno, se ovde ne završavaju. Već od 1. januara 2010. godine naš portal emitovaće sadržaj u 16:9 formatu, a vrlo brzo nakon toga uvešćemo i podršku za video visoke definicije. Takođe, nastavljamo i sa razvojem naših live-streaming servisa, po kojima smo i najpoznatiji, pa sledeće godine naši korisnici mogu očekivati žive Internet video prenose u HD kvalitetu“, objašnjava Lale Marković.

Ovo je drugi po redu IT Globus koji je IT TV Produkcija osvojila za svoj rad u domenu IT medija – Internet video portal live-e.tv je i 2008. godine, iako tada još uvek u eksperimentalnoj fazi, odlikovan za inovaciju u IT medijima.

Leave a Reply